Bergenbio melder om positive resultater i lungekreftstudie

Kombinasjonsbehandling med Bergenbios hovedkandidat bemcentinib og MSDs immunterapi pembrolizumab (Keytruda) viser positive resultater for pasienter i andrelinje med ikke-småcellet lungekreft. 
FORNØYD: Martin Olin, administrerende direktør i Bergenbio, sier han er oppmuntret av de foreløpige resultatene som er kommet fra lungekreftstudien. | Foto: Anne Grete Storvik
FORNØYD: Martin Olin, administrerende direktør i Bergenbio, sier han er oppmuntret av de foreløpige resultatene som er kommet fra lungekreftstudien. | Foto: Anne Grete Storvik

Selskapet la onsdag ettermiddag frem topplinjedata fra fase-2 studien av bemcentinib (BGBC008) i kombinasjon med immunterapi.

Studien har inkludert pasienter med ikke-småcellet lungekreft i andrelinje, som gjennomgår behandling med immun-sjekkpunkthemmeren pembrolizumab.

– Oppmuntret

– Vi er veldig oppmuntret av topplinjedataene i studien. Resultatene viser god overlevelsesfordel og vedvarende sykdomskontroll, spesielt hos pasienter med høye nivåer av AXL. Dette underbygger relevansen av AXL som mål og bemcentinibs selektive hemmingsevner. Overlevelsesfordelen ble også observert uavhengig av PD-L1-status, sier Martin Olin, administrerende direktør i Bergenbio i en melding. 

Studien ble utført i samarbeid med Merck and Co, et av verdens største farmasøytiske selskaper. Bergenbio opplyser at selskapet vil diskutere topplinjedataene i studien under selskapets presentasjon av kvartalsrapporten torsdag. 

Les også: 2023 blir spesielt viktig for Bergenbio: – Det er lov å drømme

Selskapet gjennomfører for tiden en global, åpen fase 1b/2a-studie i førstelinje-behandling av pasienter med ikke-småcellet lungekreft med STK11-mutasjoner som skal evaluere bemcentinib i kombinasjon med standard behandling. 

– Dataene fra denne studien i andrelinje støtter sterkt selskapets fase 1b/2a-studie i førstelinje, som omfatter pasienter med ikke-småcellet lungekreft med STK11-mutasjoner, sier Olin.

Selskapet viser til at omtrent 80 prosent av pasientene med ikke-småcellet lungekreft med STK11-mutasjoner har høye nivåer av AXL, og ikke har en effektiv målrettet behandling tilgjengelig. Denne gruppen representerer ifølge selskapet nærmere 31.000 pasienter i USA og de fem største europeiske landene.

Inkluderte 90 pasienter

Studien det nå legges frem topplinjedata fra, inkluderte 90 evaluerbare pasienter som har vært i minst én tidligere behandlingslinje, herunder enten kjemoterapi, immunterapi eller en kombinasjon. Registrerte pasienter fikk kombinasjonen av bemcentinib og pembrolizumab inntil det ble vurdert progresjon i sykdommen. 

– Studien viser at kombinasjonen av bemcentinib og pembrolizumab tolereres godt hos pasienter med ikke-småcellet lungekreft. Andre bevis tyder på at nåværende behandlinger er mindre effektive ved ikke-småcellet lungekreft med tap av tumorsuppressorgenet STK11, og at AXL-hemming kan gjenopprette mottakeligheten, sier James Spicer, hovedutprøver av studien og professor i eksperimentell kreftmedisin ved King’s College London.

– Ytterligere studier for å bekrefte rollen til AXL-hemming hos pasienter med ikke-småcellet lungekreft med STK11-mutasjoner er dermed godt begrunnet. Denne pasientgruppen mangler i dag gode behandlingsalternativer, sier han. 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også