Bergenbio har etablert vitenskapelig råd

Bergenbios Scientific Advisory Board har kompetanse som blir viktig i evalueringen av legemiddelkandidaten bemcentinib, ifølge selskapet. 
I GANG MED STUDIE: Bergenbios Martin Olin er fornøyd med å ha etablert et vitenskapelig råd som skal bidra i utviklingen av selskapets legemiddelkandidat. | Foto: Anne Grete Storvik
I GANG MED STUDIE: Bergenbios Martin Olin er fornøyd med å ha etablert et vitenskapelig råd som skal bidra i utviklingen av selskapets legemiddelkandidat. | Foto: Anne Grete Storvik

– Vi er veldig fornøyde med å ha samlet en gruppe ledende internasjonale eksperter på ikke-småcellet lungekreft for å støtte og veilede oss i det videre arbeidet, sier Martin Olin, administrerende direktør i Bergenbio.. 

– Ekspertisen til forskerne vil spille en vesentlig rolle når vi nå skal utforske bemcentinib i førstelinje-pasienter som gjennomgår standard behandling med ikke-småcellet lungekreft med STK11-mutasjoner, sier Olin i en melding. 

VITENSKAPELIG RÅD: Enriqueta Felip (t.v.), John Heymach, Solange Peters og Tony Mok. | Foto: Bergenbio
VITENSKAPELIG RÅD: Enriqueta Felip (t.v.), John Heymach, Solange Peters og Tony Mok. | Foto: Bergenbio

Som MedWatch tidligere har skrevet, blir dette første halvåret viktig for Bergenbio fordi det forventes flere data fra selskapets studier. 

Det er Enriqueta Felip, John Heymach, Tony Mok og Solange Peters som. inngår i Bergenbios Scientific Advisory Board

  • Enriqueta Felip er professor i medisin ved Universitat de Vic i Spania og leder lungekreftstudiene ved Vall d’Hebron universitetssykehus. Hun er president i Den spanske foreningen for medisinsk onkologi (SEOM) og satt tidligere i styret i Den internasjonale organisasjonen for studier av lungekreft (IASLC).
  • John Heymach er leder for thorax,- hode- og nakkemedisinsk onkologi ved MD Anderson Cancer Center i Texas i USA. Han er hovedutprøver i flere lungekreftsstudier finansiert av Det nasjonale kreftinstituttet i USA (NCI), stiftelsen LUNGevity og Den amerikanske organisasjonen for kreftforskning (AACR).
  • Tony Mok er professor og styreleder for avdelingen for klinisk onkologi ved Det kinesiske universitetet i Hong Kong. Han er stipendiat i American Society of Clinical Oncology (ASCO) og tidligere vært president i Den internasjonale organisasjonen for studier av lungekreft (IASLC).
  • Solange Peters er professor og leder for medisinsk onkologi og thorax-maligniteter ved avdelingen for onkologi ved Universitet i Lausanne i Sveits. Hun var inntil nylig president for European Society for Medical Oncology (ESMO) og tidligere styremedlem i Den internasjonale organisasjonen for studier av lungekreft (IASLC).

 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også