Svenske Irlabs Parkinsons-kandidat sviktet i fase 2

Legemiddelkandidaten mesdopetam nådde ikke det primære endepunktet i en nylig avsluttet fase 2b-studie. 
NÅDDE IKKE ENDEPUNKT: Irlab Theurapeutics har testet en legemidlet mesdopetam på Parkinsons-syke med dyskinesi. | Foto: Illustrasjonsfoto: Colourbox
NÅDDE IKKE ENDEPUNKT: Irlab Theurapeutics har testet en legemidlet mesdopetam på Parkinsons-syke med dyskinesi. | Foto: Illustrasjonsfoto: Colourbox

Gøteborg-selskapet Irlab Theurapeutics har gjennomført en fase 2b-studie på legemiddelkandidaten mesdopetam for å motvirke dyskinesi, som oppstår som en bivirkning av Parkinsons-legemidler som bruker virkestoffet levodopa. 

Parkinsons-syke med dyskinesi har gjerne vansker med å utføre visse bevegelser eller at kroppen gjør ufrivillige bevegelser.

Legemiddelkandidaten nådde ikke det primære endepunktet for studien, og på tirsdag falt aksjen til Irlab 60 prosent på den Stockholm-børsen, melder Life Science Sweden

Det primære endepunktet i studien refererte til en såkalt «good on»-tid. Det vil si tidspunktet på døgnet behandlingen mot dyskinesier har effekt. Behandlingen vise seg å ikke ha noen statistisk signifikans.

Studien viste imidlertid statistisk signifikans på et sekundært endepunkt og ga utslag på skalaen Unified Dyskinesia Rating Scale (UDysRS). 

– Jeg er oppmuntret over at UDysRS-resultatene tyder på at mesdopetam har potensial til å være en effektiv behandling mot Parkinsons sykdom. Det er kreves ytterligere detaljert analyse for å fullt ut forstå potensialet til denne førsteklasses legemiddelkandidaten, sier administrerende direktør Richard Godfrey i en pressemelding.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også