Nykode starter studie på avansert livmorhalskreft i USA

Studien som Nykode planlegger oppstart av i fjerde kvartal 2023, kan potensielt legge grunnlaget for produktregistrering. 
HAR PLANER: Tirsdag vil Nykode-direktør Michael Engsig legge fram selskapets planer for neste år. | Foto: Anne Grete Storvik
HAR PLANER: Tirsdag vil Nykode-direktør Michael Engsig legge fram selskapets planer for neste år. | Foto: Anne Grete Storvik

Nykode Therapeutics vil tirsdag formiddag presentere sine utviklingsplaner, deriblant planene for utviklingen av kreftvaksinen VB10.16. 

Blant annet planlegger selskapet å starte en studie på avansert livmorhalskreft i USA i fjerde kvartal 2023. Denne kan potensielt danne grunnlag for en produktregistrering, opplyser selskapet.

I starten av desember kunngjorde Nykode at de går inn i et studiesamarbeid med MSD om bruk av sjekkpunkthemmeren pembrolizumab, markedsført som Keytruda, i kombinasjon med Nykodes kreftvaksine-kandidat VB10.16. Denne fase 1/2 a-studien i pasienter med HPV-relatert hode- og halskreft. Innrullering av pasienter er ventet å starte i Europa i første halvår 2023.

Administrerende direktør i Nykode, Michael Engsig, sier i en melding fra selskapet at de utvidede planene for kreftvaksinen understreker selskapets tro på at vaksinen har «potensial til å adressere flere brede pasientgrupper med betydelige udekkede behov», og at disse indikasjonene utgjør en stor potensiell markedsmulighet for Nykode. 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også