North Energy er nå største aksjonær i Nordic Nanovector

Investeringsselskapet kjøper seg opp til 9,1 prosent, litt over en uke etter den ekstraordinære generalforsamlingen hvor aksjonærene gikk i mot styrets ønsker.
KJØPER SEG OPP: North Energy har kjøpt seg opp i Nordic Nanovector etter den ekstraordinære generalforsamlingen forrige uke. | Foto: Erik Johansen / NTB
KJØPER SEG OPP: North Energy har kjøpt seg opp i Nordic Nanovector etter den ekstraordinære generalforsamlingen forrige uke. | Foto: Erik Johansen / NTB

Torsdag 1. desember holdt Nordic Nanovector en ekstraordinær generalforsamling hvor temaet var en sammenslåing med NTNU-spinoffen Apim Theurapeutics.

Et flertall av aksjonærene, størst i blant dem nettopp North Energy, ønsket ikke sammenslåingen da den hadde ført til en marginalisering av aksjeverdiene deres i det sammenslåtte selskapet.

Forslaget ble stemt ned og Nordic Nanovector må se seg om etter andre løsninger.

North Energy har ment, helt fra sammenslåingen ble annonsert, at metodene som er brukt for å verdsette de to selskapene er helt feil, og at «de ihvertfall ikke er basert på en eple-for-eple-prissetting av selskapene».

Nå tar de på seg en større eierandel i selskapet, og har klatret forbi folketrygdfondet som største aksjonær i selskapet. North Energy kontrollerer nå 9,1 prosent av Nordic Nanovector, skriver Finansavisen på fredag.

Folketrygdfondet eier nå 8 prosent av selskapet. Folketrygdfondet var på sin side for sammenslåingen av Nordic Nanovector og Apim.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også