Den nest største aksjonæren i Nordic Nanovector er uenig i sammenslåingen

Selskapet North Energy er uenig i sammenslåingen mellom Nordic Nanovector og Apim Therapeutics.
IMOT: Den nest største aksjonæren i Nordic Nanovector er imot den planlagte sammenslåingen med Trondheim-selskapet Apin Therapeutics. | Foto: Erik Johansen / NTB
IMOT: Den nest største aksjonæren i Nordic Nanovector er imot den planlagte sammenslåingen med Trondheim-selskapet Apin Therapeutics. | Foto: Erik Johansen / NTB

Torsdag ettermiddag skriver energiselskapet North Energy, som eier om lag 7,5 prosent av aksjene i Nordic Nanovector, at de mener forslaget om selskapets sammenslåing med Apim Therapeutics både er dårlig utført og ikke til Nordic Nanovector-aksjonærenes beste.

Sammenslåingen, som ble meldt torsdag morgen, skal skje i form av at Nordic Nanovector kjøper Apim Therapeutics. Det vil utstedes 372 millioner nye aksjer i Nordic Nanovector, som går til aksjonærene i Apim, som da vil eie 76 prosent av aksjene i selskapet når det er slått sammen, heter det i børsmelding fra selskapet.

Kritisk til verdsettelsesmetoder

Nordic Nanovector har slitt etter at selskapets lymfekreft-legemiddel Betalutin feilet i fase 2b-studien Paradigme. I juli meldte selskapet at studien skulle avvikles fordi produktet ikke viste god nok effekt.

Apim Therapeutics startet i 2010 i Trondheim, og utvikler kreftmedisinen ATX-101.

North Energy skriver blant annet i meldingen at metodene som er brukt for å verdsette selskapet ser ut til å ha åpenbare mangler, og at de ihvertfall ikke er basert på en eple-for-eple-prissetting av selskapene.

Ekstraordinær generalforsamling

Torsdag kveld melder også Nordic Nanovector at de innkaller til ekstraordinær generalforsamling den 10.desember.

I en sakkyndiguttalelse fra Ernst og Young vedlagt innkallingen til generalforsamlingen, er selskapet vurdert til en verdi på 154.1 millioner kroner, og Apin er vurdert til en verdi i intervallet 479 millioner kroner til 507.4 millioner kroner, avhengig av kapitalinnskudd fra utøvelse av warrants.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også