MSD tapte onkologi-sak mot Sykehusinnkjøp i tingretten

Sør-Rogaland tingrett ga Sykehusinnkjøp medhold i at de kan gjennomføre årets onkologianbud til tross for at KOFA mener at regelverket er brutt.
IKKE MEDHOLD: Støtten fra Klageutvalget for offentlige anskaffelser holdt ikke i Sør-Rogaland tingrett for MSD Norge, her ved direktør for myndighetskontakt og kommunikasjon Hans Petter Strifeldt. | Foto: Privat
IKKE MEDHOLD: Støtten fra Klageutvalget for offentlige anskaffelser holdt ikke i Sør-Rogaland tingrett for MSD Norge, her ved direktør for myndighetskontakt og kommunikasjon Hans Petter Strifeldt. | Foto: Privat

I forkant av årets onkologianbud ble det offentliggjort opplysninger som gjorde det mulig å regne ut prisen på MSD sitt legemiddel Keytruda. MSD sendte derfor en klage til Klageutvalget for offentlige anskaffelser (KOFA) som konkluderte med at tildelingen måtte avlyses.

MSD ba om midlertidig forføyning som nå er behandlet av Sør-Rogaland tingrett. Sykehusinnkjøp fikk medhold i at de kan gjennomføre årets onkologianbud som planlagt.

– Vi er glade for at avgjørelsen gir pasientene trygg og sikker tilgang på viktige legemidler til kreftbehandling i Norge. Det har vært en omfattende behandling i tingretten, og signeringen av avtalene vil gi pasientene et så bredt utvalg av ulike behandlingsalternativ som mulig, sier administrerende direktør i Helse Vest RHF, Inger Cathrine Bryne, som representerer eierne i saken i en pressemelding.

Administrerende direktør Bente Hayes i Sykehusinnkjøp HF er glad for at retten har kommet til samme vurdering som spesialisthelsetjenesten.

– Det er viktig å poengtere at kun et fåtall av legemidlene innenfor onkologi har vært gjenstand for denne rettsaken, så eierne har kunnet signere kontrakter med alle leverandørene som alt har akseptert tildelingen. Det gir pasientene et bredere behandlingstilbud enn de hadde på de eksisterende avtalene, og det er vi glade for, sier Hayes.

Relaterte artikler:

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også