Hubro kjøper adjuvant-prosjekt av Targovax

Targovax bytter adjuvant-kandidat til QS-21 Stimulon og selger dermed GM-CSF-prosjektet sitt til Hubro Therapeutics.
KJØPER: Administrerende direktør i Hubro Jon Amund Eriksen kjøper adjuvant-prosjektet GM-CSF fra Targovax. | Foto: Hubro Theurapeutics
KJØPER: Administrerende direktør i Hubro Jon Amund Eriksen kjøper adjuvant-prosjektet GM-CSF fra Targovax. | Foto: Hubro Theurapeutics

Kjøpet av GM-CSF (som står for Granulocyte macrophage colony-stimulating factor) prosjektet koster Hubro 10 millioner kroner. Targovax innehar, som en del av avtalen, muligheten til å kjøpe tilbake prosjektet innen en viss tid, og skulle Hubro selge det videre har Targovax krav på en andel av overskuddet av salget.

– Vi gleder oss over at Hubro tar over GM-CSF adjuvant-prosjektet, og at denne avtalen viser at vi kan skape verdier av ikke-strategiske ressurser, sier finanssjef i Targovax, Lubor Gaal.

– Vi er glade for å ha muligheten til å ta over dette utviklingsprosjektet fra Targovax. Dette kommer til å gi oss betydelig besparelser både av penger og tid når det kommer til utvikling av det høy-kvalitetsproduktet vi trenger for avgjørende klinisk utvikling og senere markedsføring av våre kreftvaksiner, sier administrerende direktør i Hubro, Jon Amund Eriksen.

Eriksen i Hubro er en av grunnleggerne av Targovax, har en stilling som spesialrådgiver i selskapet, og frem til han ble administrerende direktør i Hubro i 2019 jobbet han som direktør for utvikling (COO) i nettopp Targovax. Investeringsstifelsen Radforsk var også med på å opprette begge selskapene og har fortsatt eierandeler i begge.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også