Ultimovacs innrullerer første pasient i kreftstudie

Totalt 138 pasienter skal inkluderes i studie som skal se på hvordan kreftvaksinen UV1 fungerer i ulike immunterapi-kombinasjoner. 
Resultater i 2024: Ultimovacs og administrerende direktør Carlos de Sousa forventer resultater fra studien mot slutten av 2024. | Foto: LMI
Resultater i 2024: Ultimovacs og administrerende direktør Carlos de Sousa forventer resultater fra studien mot slutten av 2024. | Foto: LMI

Ultimovacs har innrullert den første randomiserte pasienten i det som er den femte fase to-studien der man ser på selskapets kreftvaksine i kombinasjon med sjekkpunkthemmere.

Studien går under navnet Lungvac, og ser på hvordan kreftvaksinen UV1 fungerer i kombinasjon med anti-PD1 sjekkpunkthemmeren pembrolizumab. Til sammen 138 pasienter i Norge skal inkluderes i studien. 

Resultatene av studien forventes å være klare mot slutten av 2024. 

– Lungvac adresserer en av verdens mest utbredte kreftindikasjoner, og vi har designet studien for å teste om UV1 i kombinasjon med pembrolizumab kan forbedre behandlingen av pasienter med uoppfylte behov, sier medisinsk direktør Jens Bjørheim i en pressemelding. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også

LEDER: Arve Ree er nå styreleder i både Dips og Kernel. | Foto: Kernel

Ny styreleder i Kernel og Dips