Ultimovacs la frem nye data på kreftvaksine

– Resultatene viser oppmuntrende tegn til effektivitet, heter det fra selskapet.
UTVIKLER KREFTVAKSINE: Ultimovacs administrerende direktør Carlos de Sousa er fornøyd med resultatene fra studien på kreftvaksinen som ble lagt frem tirsdag. | Foto: LMI
UTVIKLER KREFTVAKSINE: Ultimovacs administrerende direktør Carlos de Sousa er fornøyd med resultatene fra studien på kreftvaksinen som ble lagt frem tirsdag. | Foto: LMI

Ultimovacs la tirsdag frem resultater fra en fase 1-studie på selskapets kreftvaksine. Denne viser god effekt i immunterapi-kombinasjon, også i kreftpasienter som vanligvis er krevende å behandle.

30 pasienter i USA med ondartet føflekkreft ble behandlet med immunterapi-kombinasjonen UV1 og pembrolizumab.

Resultatene fra UV1-103 fase I-studien ble lagt frem på International Conference of the Society for Melanoma Research (SMR), i Edinburgh.

– Oppmuntrende

Medisinsk direktør Jens Bjørheim viser blant annet til at resultatene fra fase 1-studien viser at UV1 i kombinasjon med pembroluzimab har en god sikkerhetsprofil, og at resultatene viser oppmuntrende tegn til effektivitet.

– Resultatene gir et solid grunnlag for Ultimovacs studier som omfatter fem randomiserte fase 2-studier på UV1 på ulike kreftindikasjoner, inkludert føflekkreft, uttaler administrerende direktør Carlos de Sousa i børsmeldingen.

UV1 er Ultimovacs’ universelle kreftvaksine, som kan bidra til å øke effekten av immunterapeutisk kreftbehandling med ulike typer sjekkpunkthemmere. UV1 stimulerer kroppens eget immunforsvar til å reagere på telomerase; et kjennetegn ved 85 til 90 prosent av alle kreftceller - på tvers av alle stadier. Når immunforsvaret gjøres istand til å gjenkjenne kreften, kan det angripe og drepe kreftcellene.

Resultat fra fase 2-studie forventes neste år

Dataene indikerer at UV1 kan bidra til en positiv effekt i kombinasjon med sjekkpunkthemmere som pembrolizumab, også i pasientgrupper som tidligere har vært vurdert som krevende å behandle. Dette bidrar til å styrke selskapets posisjon som potensiell kombinasjonsterapi både innen flere pasientgrupper og krefttyper.

Data fra selskapets fase 2-studier innen ondartet føflekkreft og lungehinnekreft, forventes i løpet av første halvår 2023.


Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også