Nykode melder om positive data for kreftvaksine-kandidat

Det norske selskapet Nykode melder om positive resultater fra en tidligfase-studie på sin vaksine VB10.NEO.
KREFTVAKSINE: Nykode og forskningssjef og grunnlegger Agnete Fredriksen, melder om gode data i en tidligfasestudie. | Foto: Anne Grete Storvik
KREFTVAKSINE: Nykode og forskningssjef og grunnlegger Agnete Fredriksen, melder om gode data i en tidligfasestudie. | Foto: Anne Grete Storvik

DNA-vaksinen mot kreft som Nykode utvikler, VB10.NEO, er en individualisert neoantigen kreftvaksine som selskapet utvikler i samarbeid med Genentech. Vaksinen er eksklusivt utlisensiert til Genentech, som er et medlem av Roche-gruppen.

Hver vaksine er laget basert på hver pasients spesifikke mutasjon.

Nykode melder onsdag om positive resultater fra en tidligfase-studie på vaksinen, hvor man blant annet ser på sikkerhet og effekt:

– Dataene viser at vår individualiserte, terapeutiske DNA-kreftvaksine slipper løs CD8 T-celler og setter i gang en sterk, langvarig immunrespons mot pasient-spesifikke solide svulster, skriver selskapet i en pressmelding. Dataene ble presentert på konferansen Neoantigen-Based Therapies Summit i Boston, Massachusetts, onsdag.

– Jeg er svært begeistret over disse kliniske dataene, heter det fra administrerende direktør i Nykode, Michael Engsig i meldingen.

CD8 T-celler omtales også som dreper-celler på grunn av deres evne til å drepe kreftceller eller virusinfiserte celler.

Ifølge Nykode var vaksinen generelt trygg og godt tolerert hos pasienter med solide svulster når de fikk den i kombinasjon med ulike andre behandlinger.

22 pasienter som hadde føflekkreft, ikke-småcellet lungekreft (NSCLC), hode- og halskreft (SCCHN), klarcellet nyrecellekarsinom (RCC) (en form for nyrekreft), og blærekreft var inkludert i studien.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også