Astrazeneca-legemiddel nådde ikke opp i fase 3-studie på betennelse i spiserøret

Selskapets studie har sett på om astmalegemiddelet Faserna kan brukes for å behandle eosinofil øsofagitt.
FORTSETTER Å UNDERSØKE: Visepresident Mene Pangalos og Astrazeneca fortsetter å undersøke datasettet til fase 3 studien deres på eosinofil øsofagitt, men analytikere mener de ikke kommer til å komme noen vei uten gode bevis. | Foto: Astrazeneca
FORTSETTER Å UNDERSØKE: Visepresident Mene Pangalos og Astrazeneca fortsetter å undersøke datasettet til fase 3 studien deres på eosinofil øsofagitt, men analytikere mener de ikke kommer til å komme noen vei uten gode bevis. | Foto: Astrazeneca

Astrazeneca har gjennomført en fase 3-studie for å undersøke en ny indikasjon for astmalegemiddelet Faserna, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Selskapet har sett på om Faserna kan brukes til å behandle eosinofil øsofagitt, altså betennelser i spiserøret som konsekvens av en allergisk reaksjon. Dette kan føre til smerter og svelgevansker.

Studien endte skuffende for Astrazeneca, da Faserna ikke viste seg å ha noen helbredende effekt svelgevanskene til barn over 12 år.

– Resultatene fra fase 3 studien av indikasjon på eosinofil øsofagitt beviser at Faserna oppnådde fullstendig uttømming av de eosinofile hvite blodcellene. Dette ledet derimot ikke til en forbedring av svelgevanskene pasientene opplevde. Vi skal fortsette å analysere datasettet, sier visepresident for forskning innenfor biofarmasi hos Astrazeneca. Mene Pangalos, i en pressemelding.

Credit Suisse-analytikere har imidlertid skrevet i et notat at de tror Astrazeneca vil ha vansker med å få godkjenning for utvidet bruk av legemidlet hvis de ikke kan bevise at det har noen effekt i pasienter, skriver Reuters.

Sanofi og Regenerons betennelsesdempende medisin Dupixent fikk tidligere i år godkjennelse av den amerikanske legemiddelmyndigheten FDA for å behandle eosinofil øsofagitt, ifølge Reuters.

Det er 160.000 mennesker med eosinofil øsofagitt i USA, ifølge Sanofi. Forekomsten er på ca. 10 per 100.000 personer, og rammer først og fremst barn, ungdom og unge voksne. 93 prosent av de med eosinofil øsofagitt opplever svelgevansker, ifølge NHI.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også