Calluna Pharma ansetter regulatorisk leder

Margrethe Sørgaard har tatt plass i det ny-sammenslåtte selskapets ledergruppe, og skal jobbe med å sikre at Callunas legemiddelutvikling skjer i tråd med de gjeldende retningslinjene.
NY JOBB: – Jeg ser frem til å spille en viktig rolle i utviklingen av de våre kliniske programmene, sier Margrethe Sørgaard, Calluna Pharmas nye regulatoriske leder. | Foto: Circio
NY JOBB: – Jeg ser frem til å spille en viktig rolle i utviklingen av de våre kliniske programmene, sier Margrethe Sørgaard, Calluna Pharmas nye regulatoriske leder. | Foto: Circio

Med erfaring fra blant annet Photocure, Targovax (Circio), Nordic Nanovector og Legemiddelverket skal Margrethe Sørgaard nå sørge for at alt går etter boka når Calluna Pharma går i gang med sine fase 2-studier.

Hun skal ikle en stilling som senior visepresident for clinical operations and pharmacovigilance, eller legemiddelovervåking. 

– Jeg er glad for å bli en del av Callunas team i en så spennende fase av selskapets utvikling. Callunas banebrytende tilnærming som retter seg mot medfødte immunforsvarsforsterkere har potensial til å revolusjonere behandlingen av et bredt spekter av sykdommer assosiert med kronisk betennelse og fibrose, forbedre pasientutfallene og dekke udekkede medisinske behov som ikke er dekket. Jeg ser frem til å spille en viktig rolle i utviklingen av de våre kliniske programmene, sier Sørgaard i en pressemelding.

Sørgaard kommer til Calluna fra svenske Bioinvent hvor hun hadde en tilsvarende rolle.

Calluna er på vei inn i fase to med legemiddelkandidaten CAL101, til behandling av blant annet fibrose og psoriasis. Denne var tidligere en del av porteføljen til norske Arxx Therapeutics, under navnet AX-202. Arxx slo seg sammen med det nederlandske selskapet Oxitope Pharma i januar, og fikk samtidig en stor investering av spesialistfondet Forbion.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også