Novo Nordisk-ansatte får kontantbonus etter rekordår

Et stort antall Novo Nordisk-ansatte får 10 000 danske kroner ekstra på neste lønning etter rekordresultat.
BONUS: Ansatte i Novo Nordisk får en andel av overskuddet på nesten 84 milliarder danske kroner etter skatt som ble realisert i fjor. | Foto: Mads Claus Rasmussen
BONUS: Ansatte i Novo Nordisk får en andel av overskuddet på nesten 84 milliarder danske kroner etter skatt som ble realisert i fjor. | Foto: Mads Claus Rasmussen

En rekke ansatte i Novo Nordisk får ekstra penger når de får utbetalt sin neste lønn i slutten av måneden.

Nyhetsbyrået Ritzau erfarer at en del av de nesten 60 000 ansatte i legemiddelselskapet har fått beskjed om at de får 10 000 danske kroner ekstra på toppen av neste månedslønn, skriver danske MedWatch.

Det betyr at de også får en andel av overskuddet på nesten 84 milliarder danske kroner etter skatt som ble realisert i fjor.

Novo Nordisk ønsker ikke å stille til intervju, men bekrefter at det stemmer.

- Vi kan bekrefte at Novo Nordisk utbetaler et ekstraordinært engangsbeløp på 10 000 danske kroner til fagarbeidere, operatører, administrativt personale, laboranter, teknikere, lærlinger og studenter. 

- Medarbeiderne har jobbet dedikert for at vi skulle kunne hjelpe enda flere pasienter enn vi trodde vi kunne i begynnelsen av året, heter det i et skriftlig svar fra presseavdelingen.

Det nøyaktige antallet involverte er ikke oppgitt.

Det er ikke første gang Novo Nordisk belønner sine ansatte når selskapet har gjort det bra.

Ved tidligere anledninger har selskapet tildelt aksjeopsjoner til alle ansatte med den betingelsen at de bare får aksjene hvis de fortsatt er ansatt tre år senere.

Dette skjedde i 2013, 2016 og 2019, og det skjedde igjen i fjor.

Senest fikk de 52 000 ansatte som var ansatt i begynnelsen av 2023, tildelt 37 aksjer.

Etter aksjesplitten i fjor høst representerer aksjene i dag en verdi på drøyt 58 000 danske kroner, men kan ikke selges før tidligst i august 2026 og bare hvis den ansatte fortsetter å jobbe i Novo Nordisk.

Hvis den ansatte har vært ansatt i Novo Nordisk siden den første utdelingen i 2013, betyr aksjeprogrammet at vedkommende, inkludert opsjonene fra i fjor, har fått 524 Novo-aksjer med en nåverdi på 411 864 danske kroner i tillegg til lønnen

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også