Håvard Sletta er ny forskningssjef for bioteknologi og nanomedisin i Sintef

Bioteknologiforskeren har 34 års erfaring med bioteknologisforskning i Sintef, og tiltrer stillingen som forskningssjef den 1. mars.
KUNNSKAPSGRUNNLAG: Håvard Sletta har gjennom det siste året jobbet mye med å lage et kunnskapsgrunnlag for en politikk som vil støtte norsk næringsutvikling og eksport innen bioteknologi og helse. | Foto: Sintef
KUNNSKAPSGRUNNLAG: Håvard Sletta har gjennom det siste året jobbet mye med å lage et kunnskapsgrunnlag for en politikk som vil støtte norsk næringsutvikling og eksport innen bioteknologi og helse. | Foto: Sintef

Håvard Sletta overtar stillingen som forskningssjef etter Ågot Aakra, som våren 2024 tiltrer en stilling som dekan ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet.

Sletta er i dag leder for SFI Industrial Biotechnology og har 34 års erfaring med bioteknologiforskning i SINTEF. 

Sintefs avdeling for bioteknologi og nanomedisin som Sletta nå får ansvaret for består av 92 medarbeidere. 


– Håvard Sletta har utvilsomt levert et svært betydelig bidrag til utviklingen av både forskning og næring på bioteknologiområdet i Norge, sier konserndirektør Eli Aamot i Sintef Industri i en pressemelding.

– Sintefs avdeling har vokst sammenhengende gjennom hans 34 år lange karriere her og jeg er svært fornøyd med at han har tatt oppdraget med å lede avdelingen i en tid hvor bioteknologi vil få avgjørende betydning for samfunnsutviklingen innen både mat, medisiner og som muliggjørende teknologi for klimaomstillingen, sier hun. 

Sletta var forskningsleder i perioden 2008-2022 og har siden det arbeidet i en utadrettet stilling som markedssjef for bioteknologi og nanomedisin ved siden av arbeidet som leder for SFI Industrial Biotechnology – et senter for forskningsdrevet innovasjon som skal øke konkurransekraften til den norske bioteknologinæringen. 

Sletta har gjennom det siste året jobbet mye med å lage et kunnskapsgrunnlag for en politikk som vil støtte norsk næringsutvikling og eksport innen bioteknologi og helse, ifølge Sintef. 

I meldingen fremhever han særlig potensialet som ligger i å videreutvikle det svært tette samarbeidet mellom forskningsinstitutt, universiteter og næringsliv i Norge. 

– Avdelingen har svært mange gode ressurspersoner som bidrar til utvikling av faget og markedet sammen med våre kunder og samarbeidspartnere i Norge og internasjonalt, sier Sletta. 

– Nå ser politikken stor samfunnsnytte i å satse på bioteknologi og det skjer mye spennende næringsutvikling innen fôr, medisiner og andre industrielle formål som for eksempel å skape nye og karbonfrie produksjonsprosesser. Jeg gleder meg veldig til at vår avdeling skal øke sitt bidrag til å realisere alle mulighetene som samfunnet nå trenger av oss, sier han i meldingen. 

Sletta er medlem av Bioteknologirådet, styremedlem i The Life Science Cluster, Næringspolitisk utvalg hos Legemiddelindustrien, og en rekke andre verv knyttet til forskning og innovasjon på bioteknologi i inn- og utland. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også