Dette er forskningsrådets nye porteføljestyre for helse

Professor Ole A. Andreassen fra Universitetet i Oslo leder porteføljestyret, hvor Curidas Ole Jesper Dahlberg også har en plass.
VEDTAK: Forskningsrådets styre, som ledes av Gunnar Bovim, har vedtatt hvem som skal sitte i rådets forskjellige porteføljestyrer. | Foto: Skjermdump/regjeringen.no
VEDTAK: Forskningsrådets styre, som ledes av Gunnar Bovim, har vedtatt hvem som skal sitte i rådets forskjellige porteføljestyrer. | Foto: Skjermdump/regjeringen.no

Forskningsrådets styre vedtok onsdag hvem som skal sitte i de ti porteføljestyrene som bestemmer hvilke prosjekter som skal få forskningsmidler.

Khrono omtalte saken først.

Til å lede porteføljestyret for helse har Forskningsrådets styre pekt på psykiater og professor Ole A. Andreassen fra Universitetet i Oslo. Fra næringslivet sitter Ole Jesper Dahlberg, administrerende direktør i Curida og styremedlem i (blant annet) Medistim og Oslo Cancer Cluster.

Porteføljestyret for helse har ansvar for hele bredden fra helsefremmende tiltak og forebygging, via diagnostikk, behandling og rehabilitering, til organisering og effektivisering av helse- og omsorgstjenestene, skriver Khrono.

I porteføljestyret for innovasjon skal Bjørn Platou, administrerende direktør i smitterobot-selskapet Decon-X, ha en plass, mens Helge Myklebust, direktør for strategisk forskning i Laerdal Medical, skal sitte i porteføljestyret for muliggjørende teknologier.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også