Ny styreleder i Zelluna

Bent Jakobsen tar steget inn i rollen som leder i styret til det norske celleterapi-selskapet, hvor han har vært styremedlem siden 2019.
NY LEDER: Bent Jakobsen er ny styreleder i Zelluna. | Foto: Zelluna Immunotherapy
NY LEDER: Bent Jakobsen er ny styreleder i Zelluna. | Foto: Zelluna Immunotherapy

Jakobsen tar over rollen fra Hans Ivar Robinson, som er administrerende direktør i investeringsselskapet Birk Ventures, samt en av grunnleggerne av Zelluna. Robinson fortsetter i styret i Zelluna, hvor Miles Gerson fra Takeda Ventures (som investerte i Zelluna i august i 2022) og Anders Tuv fra Radforsk også sitter.

– Jeg har blitt enda mer overbevist om at Zellunas TCR-NK-plattform (T-celle-reseptor, natural killer-celler, journ.anm.) har et gjennombruddspotensial som kan overvinne de nåværende begrensningene ved solide kreftcelleterapier og muliggjøre sårt tiltrengt langtidsrespons hos pasienter, sier Jakobsen i en pressemelding.

Jakobsen har lang erfaring med arbeid innenfor TCR-feltet. Han grunnla i 1999 selskapet Avidex, som jobbet med nymotens T-celle-reseptor-baserte legemidler, og grunnla også Immunocore i 2008, et annet selskap som jobber med TCR. Jakobsen er også vitenskapelig grunnlegger bak Adaptimmune, et annet selskap som jobber med TCR celleterapier.

– Zelluna er på et svært spennende utviklingsstadium og forbereder seg på å ta sin ledende TCR-NK-kandidat inn i klinikken for å evaluere potensialet for behandling av kreftpasienter, sier tidligere styreleder Robinson i meldingen.

– Som grunnlegger av flere børsnoterte TCR-selskaper i klinisk fase, som Immunocore, Adaptimmune og tidligere selskaper, vil utnevnelsen av Bent Jakobsen som arbeidende styreleder få stor betydning for utviklingen av selskapet, dets programmer og teknologi, sier han.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også