Artbio henter industri-veteraner til toppledelsen

Philippe Dasse og Daniel Rossetto er rekruttert til Artbio, begge fra Novartis. De skal i sine forskjellige roller jobbe med produksjon og distribusjons-teknologiene i selskapet.
NYE ANSIKTER: Daniel Rossetto (t.v.) og Philippe Dasse er begge nye ansikter i ledelsen til Artbio. Begge er hentet fra Novartis. | Foto: Artbio/Linkedin
NYE ANSIKTER: Daniel Rossetto (t.v.) og Philippe Dasse er begge nye ansikter i ledelsen til Artbio. Begge er hentet fra Novartis. | Foto: Artbio/Linkedin

Samtidig som Artbio melder at de har hentet nesten én milliard kroner i en finansieringsrunde ledet av amerikanske Third Rock Ventures, melder de også at ledelsen har blitt styrket av «industri-veteraner», skriver selskapet i en pressemelding.

Philippe Dasse skal ikle stillingen som teknologi-direktør (CTO). Dasse kommer fra en stilling i Novartis Oncology, hvor han var Head of Technical Operations for Radioligand Therapies. Hans rolle i selskapet vil være å lede arbeidet med utviklingen av Alphadirect-teknologien til Artbio, som er selskapets teknologi for isolering av bly-isotoper, som ikke krever atomreaktorer eller høyenergi-syklotroner.

Daniel Rossetto er også hentet fra Novartis, hvor han hadde en global stilling hvor han blant annet var med på å skalere opp det interne og eksterne forsyningsnettverket til Novartis for radioligand-terapier, som prostatakreft-behandlingen Pluvicto. Han skal fylle rollen som visepresident for forsyningskjeder og ekstern produksjon. 

Artbio utvikler det radiofarmasøytiske produktet AB001, som baserer seg på alfastråling fra bly-isotoper. De utvikler denne legemiddelkandidaten til behandling av prostatakreft. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også