De nye eierne av Halden-fabrikken: – Viderefører produksjonslinjene ut 2025

Fresenius Kabi-fabrikken i Halden er solgt, og de nye eierne sier dagens produksjonslinjer opprettholdes i to år til. 
NY EIER I HALDEN: – Vi vil posisjonere anlegget som et av Europas fremste sterile produksjonsanlegg, sier Andreas Raabe, administrerende direktør i Adragos Pharma. | Foto: Adragos Pharma
NY EIER I HALDEN: – Vi vil posisjonere anlegget som et av Europas fremste sterile produksjonsanlegg, sier Andreas Raabe, administrerende direktør i Adragos Pharma. | Foto: Adragos Pharma

Denne uken ble det klart at Fresenius Kabi og Prange-konsernet kjøper Fresenius Kabi-fabrikken i Halden. Eierskapet overføres til HP Halden Pharma AS, som er et selskap i Prange-konsernet.

Prange-konsernet, sammen med datterselskapet Adragos Pharma, overtar fabrikken med utstyr og alle ansatte, og vil fortsette produksjonen av Fresenius Kabis produkter. 

– Inkluderingen av anlegget i Halden i Adragos Pharmas nettverk er et fantastisk tilskudd til nettverket vårt. Halden har et bredt spekter av teknologier og tilbyr et betydelig ekspansjonsområde som gjør det mulig for oss å skreddersy tjenestene våre til kundenes spesifikke behov. Vi vil posisjonere anlegget som et av Europas fremste sterile produksjonsanlegg, sier Andreas Raabe, administrerende direktør i Adragos Pharma, i en pressemelding. 

I et intervju med Halden Arbeiderblad sier Sebastian Heckerodt fra Prange-gruppen at de har vært i samtaler om fabrikken i rundt et halvår. 

– I all hovedsak skal vi videreføre de produksjonslinjene som er her i dag både i 2024 og 2025, sier han til lokalavisen.

– Det vi kan si er at vi har en plan for neste år og året etter med den samme produksjonen. En tidsramme handler om at det tar kanskje seks måneder å hente inn nye oppdrag til fabrikken, kanskje seks måneder med forhandlinger, deretter er det kvalitetssikring og validering før vi kan starte kommersiell produksjon, sier han. 

Det er kun denne delen av virksomheten i Norge som selges. Ifølge de nye eierne skal markedskontoret i Oslo bestå. 

Det er 678 ansatte og 590 årsverk på fabrikken. 

Dette er de nye eierne:

Familiekontor-investoren Prange Group har majoritetseierskap i mer enn 60 selskaper i ni land og flere bransjer, blant annet farmasi, helse, IT, datavitenskap og metallforedling. Konsernet ble bygget opp av Otto Prange med en typisk tysk ”Mittelstand”-mentalitet (SMB-mentalitet) og er derfor svært interessert i sosiale og pro bono-engasjementer i lokalsamfunnet, og er en forkjemper for bærekraftig og sunn vekst, skriver selskaper om seg selv. 

Adragos Pharma er et globalt CDMO-selskap (Contract Developement and Manufactoring) med hovedkontor i München iTyskland. Selskapets uttalte mål er å utvide det eksisterende produksjonsnettverket gjennom oppkjøp i Europa, Nord-Amerika og Japan for å oppnå en globalt ledende posisjon i løpet av de neste årene og sette nye standarder for kundeservice og datasentrering, skriver selskapet.

I sin oppkjøps- og oppbyggingsstrategi støttes Adragos Pharma av FSN Capital, et ledende skandinavisk investeringsselskap, og Prange Group. Adragos Pharma har i dag tre produksjonsanlegg i Frankrike, Tyskland og Japan og et utviklingssenter i Hellas.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også