Fresenius Kabi Halden er solgt – fabrikken videreføres

Fresenius Kabi inngår avtale med Prange-konsernet om salg av Halden-anlegget. – Vi er utrolig glade sier LMI-direktør Leif Rune Skymoen. 
Den 1. juni ble ansatte på Fresenius Kabi informert om at fabrikken i Halden skulle legges ut for salg. Nå har fabrikken fått nye eiere. | Foto: Fresenius Kabi / PR
Den 1. juni ble ansatte på Fresenius Kabi informert om at fabrikken i Halden skulle legges ut for salg. Nå har fabrikken fått nye eiere. | Foto: Fresenius Kabi / PR

Halden Arbeiderblad skriver at Fresenius Kabi og Prange-konsernet tirsdag har signert en avtale om å overføre eierskapet av Fresenius Kabi-fabrikken i Halden til HP Halden Pharma AS, et selskap i Prange-konsernet.

Prange-konsernet, sammen med datterselskapet Adragos Pharma, overtar fabrikken med utstyr og alle ansatte, og vil fortsette produksjonen av Fresenius Kabis produkter, skriver avisen.

LMI-direktør Leif Rune Skymoen sier dette er gode nyheter: 

– Vi er utrolig glade for at det fortsatt blir legemiddelindustri i Halden, sier Skymoen. 

Den 1. juni ble ansatte på Fresenius Kabi informert om at fabrikken i Halden skulle legges ut for salg.

Det tyske selskapet ønsker å avvikle aktiviteten sin innen 2025. Det jobbes fortsatt med å finne nye eiere som kan fortsette den medisinske produksjonen. 

Det er 678 ansatte og 590 årsverk på fabrikken. 

– Det er naturligvis veldig viktig for Halden, at en hjørnestensbedrift kan fortsette. Både for arbeidsplasser og økonomi. Men det er også viktig i et nasjonalt – og dermed også et globalt perspektiv, sier Skymoen:

– Vi har fantastiske bedrifter i hele landet, med verdifull kompetanse og kjempepotensial til å ta internasjonale posisjoner i det voksende helsemarkedet. Dette skal vi bygge videre på – og målet er å skape flere arbeidsplasser og betydelig økte eksportinntekter.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også