Novo Nordisk utlyser stipender til forskning på diabetes og metabolisme

Novo Nordisk utlyser to forskningsstipender á kr 500.000 for klinisk forskning på diabetes og metabolisme.
DIABETES OG METABOLISME: Medisinsk direktør Trond Methi i Novo Nordisk Norge utlyser tilsammen èn million kroner i forskningsstøtte | Foto: Novo Nordisk
DIABETES OG METABOLISME: Medisinsk direktør Trond Methi i Novo Nordisk Norge utlyser tilsammen èn million kroner i forskningsstøtte | Foto: Novo Nordisk

– Novo Nordisk har drevet med forskning i 100 år. I anledning 100-årsjubileet ønsker vi å bidra til norsk forskning innen diabetes og metabolisme, sier medisinsk direktør Trond Methi i Novo Nordisk Norge i en pressemelding.

Både unge og etablerte forskere i Norge kan søke de to stipendene, som hver er på 500.000 kroner, for klinisk forskning på diabetes og metabolisme. 

– Det ene av de to stipendene er øremerket forskere under 40 år i tildelingsåret. For søkere over 40 år er det krav til mer enn 12 måneders medlemskap i Norsk endokrinologisk forening (NEF) / Norsk selskap for endokrinologi (NSE), skriver selskapet i meldingen. 

Søknadene vil bli vurdert av en uavhengig vitenskapelig komite, som er oppnevnt av styret i NEF. 

Novo Nordisk opplyser at de ikke har medvirkning i beslutningen til komiteen om hvem som mottar støtten. Kriterier som vil bli vektlagt for vurdering av søknadene er vitenskapelig kvalitet, klinisk betydning, realisme/gjennomførbarhet og forskningsmessig kvalitet. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå


Les også