IFE må nedbemanne på grunn av Nordic Nanovector-kutt

Institutt for energiteknikk (IFE) har mistet Nordic Nanovector som kunde, og har varslet masseoppsigelse.
MASSEOPPSIGELSE: IFE og Nils Morten Huseby må si opp flere ansatte etter en skrinlagt avtale med Nordic Nanovector. | Foto: Heiko Junge / NTB
MASSEOPPSIGELSE: IFE og Nils Morten Huseby må si opp flere ansatte etter en skrinlagt avtale med Nordic Nanovector. | Foto: Heiko Junge / NTB

Forskningsinstituttet IFE på Kjeller utenfor Oslo må nå kutte i et ukjent antall stillinger for å gjøre opp for manglende inntekter etter at Nordic Nanovector avbrøt et forskningssamarbeid med instituttet, ifølge Romerikes Blad.

Flere enn ti ansatte

– Vi har formelt varslet det som er definert som en masseoppsigelse, det vil si at det er snakk om at flere enn ti ansatte vil bli berørt, sier administrerende direktør ved IFE, Nils Morten Huseby til lokalavisen.

– Dette handler om at vi må justere oss inn som følge av at legemiddelprodusenten Nordic Nanovector har skrinlagt sin satsing på utvikling av kreftmedisinen Betalutin. De ga oss beskjed i sommer om at de kom til å skrinlegge videre arbeid med denne medisinen etter at klinisk utprøving ikke ga de forventede resultatene. For IFEs produksjon av denne typen legemiddel er det snakk om bortfall av omsetning på 45 – 50 millioner kroner i året, sier han.

Radiofarmasi

Huseby understreker at IFE fortsatt skal satse på produksjon og utvikling innenfor radiofarmasi, skriver Romerikes Blad.

Nordic Nanovector har måttet bryte forskningssamarbeidet etter at selskapet møtte på økonomiske utfordringer etter at fase 2b-studien «PARADIGME» feilet.

Nå skal Nordic Nanovector slå seg sammen med Trondheimsbaserte Apim Theurapeuthics, med mindre aksjonærene i Nordic Nanovector stemmer ned forslaget under den ekstraordinære generalforsamlingen den 1. desember.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også