Nordic Nanovector slår seg sammen med Apim Therapeutics

Etter sammenslåingen vil aksjonærene i Apim eie 76 prosent av aksjene i Nordic Nanovector.
GÅR SAMMEN MED BIOTEK-SELSKAP: Nordic Nanovector har vært i hardt vær den siste tiden. Nå slår selskapet seg sammen med Trondheimsselskapet ApimTherapeutics.
GÅR SAMMEN MED BIOTEK-SELSKAP: Nordic Nanovector har vært i hardt vær den siste tiden. Nå slår selskapet seg sammen med Trondheimsselskapet ApimTherapeutics.

Sammenslåingen skjer i form av at Nordic Nanovector kjøper Apim Therapeutics. Det vil utstedes 372 millioner nye aksjer i Nordic Nanovector, som går til aksjonærene i Apim, som da vil eie 76 prosent av aksjene i selskapet når det er slått sammen, heter det i børsmelding fra selskapet.

Nåværende styreleder i Nordic Nanovector, Jan H. Egberts, blir styreleder i det sammenslåtte selskapet, som ikke har fått navn ennå. Han uttaler i meldingen at han er svært fornøyd med den planlagte sammenslåingen, som vil skje ved utgangen av året.

Kostas Alevizopoulos blir leder for selskapet, ifølge meldingen.

Erlend Skagseth, som er styreleder i Apim, sier sammenslåingen er en signifikant milepæl for selskapets ambisjon om å bli en stor aktør innen kreftbehandling.

Nordic Nanovector har slitt etter at selskapets lymfekreft-legemiddel Betalutin feilet i fase 2b-studien Paradigme. I juli meldte selskapet at studien skulle avvikles fordi produktet ikke viste god nok effekt.

Apim Therapeutics startet i 2010 i Trondheim, og utvikler kreftmedisinen ATX-101.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også