GE Healthcare investerer 800 millioner kroner i Lindesnes-fabrikken: – Skaper 100 nye arbeidsplasser

GE Healthcares Pharmaceutical Diagnostics kunngjør en investering på 800 millioner kroner for å øke produksjonskapasiteten med 30 prosent ved Lindesnes-fabrikken.
ØKER PRODUKSJONEN: Med satsingen vil selskapet bidra ytterligere til norsk fastlandseksport, sier Cathrine Thomassen, administrerende direktør i GE Healthcare Norge. | Foto: GE Healthcare
ØKER PRODUKSJONEN: Med satsingen vil selskapet bidra ytterligere til norsk fastlandseksport, sier Cathrine Thomassen, administrerende direktør i GE Healthcare Norge. | Foto: GE Healthcare

Investeringen skaper 100 nye arbeidsplasser og er en del av GE Healthcares overordnede strategi for å imøtekomme den økende etterspørselen etter jodholdige kontrastmidler globalt, heter det i en melding fra selskapet torsdag.

– Dette er en del av en bredere forpliktelse for å imøtekomme økende etterspørsel etter kontrastmidler, som er forventet å doble det neste tiåret, skriver GE Healthcare, som har et mål om å produsere 30 millioner flere pasientdoser med kontrastmiddel årlig innen 2025, som et resultat av kapasitetsutvidelser.

– Satser videre

Disse kontrastmidlene brukes til medisinske billeddiagnostiske prosedyrer (røntgen og CT) for å forbedre visualisering av organer, blodårer og vev innenfor mange ulike sykdomsområder.

– GE Healthcare er Norges største farmasøytiske bedrift og viser med denne store investeringen at vi satser videre på fabrikken i Lindesnes og våre dyktige kolleger der, sier Cathrine Thomassen, administrerende direktør i GE Healthcare Norge, i en pressemelding.

Hun viser til at GE Healthcares produksjon i Norge allerede er på rundt to prosent av norsk fastlandseksport og at de med satsingen vil bidra til en ytterligere økning av denne.

– GE Healthcare er verdens største produsent av jodholdige kontrastmidler for røntgen og CT og og vi venter at global etterspørsel for slike kontrastmidler dobler seg over det neste tiåret. Dette er drevet av en økende global forekomst av kroniske lidelser og betydelig vekst i primært CT-prosedyrer, sier Thomassen.

– Tillitserklæring

– Denne satsingen på Lindesnes, er spennende og en stor tillitserklæring til alle som over flere år har videreført og utviklet anleggets posisjon som trygt og leveransedyktig. Investeringen på rundt 800 millioner kroner har store positive lokale ringvirkninger og kan skape rundt 100 nye arbeidsplasser, sier Jon Gabriel Noddeland, fabrikkdirektør hos GE Healthcare Pharmaceutical Diagnostics på Lindesnes.

NHO-direktøren: – Imponert

NHO og NHO Geneo (NHOs landsforening for helsenæring, velferd og oppvekst), roser GE Healthcares innovasjonsevne og ønske om å imøtekomme den økende etterspørselen etter jodholdige kontrastmidler globalt:

– Jeg er imponert over GE Healthcare og investeringen som kan skape 100 nye arbeidsplasser på Lindesnes, sier Ole Erik Almlid, administrerende direktør i NHO.

– NHO-fellesskapet har over flere år jobbet for å bygge helsenæring i Norge. Det er ingen selvfølge at en verdens ledende produsent av kontrastmiddel, velger Lindesnes og Norge når så store investeringer skal gjøres. Dette vil ha store ringvirkninger lokalt og nasjonalt. Det er rett og slett god butikk og god politikk å satse på helsenæring- og industri, sier Almlid i pressmeldingen.

– Helsenæringen kan spille en nøkkelrolle for samfunnet vårt fremover. Det kan gi store muligheter for eksportinntekter og nye arbeidsplasser. I tillegg vil det styrke beredskap og folkehelse. Det er rett og slett vinn-vinn, sier Karita Bekkemellem, administrerende direktør i NHO Geneo.

GE Healthcare AS er Norges største farmasøytiske bedrift med i overkant av 1000 ansatte, jevnt fordelt mellom produksjonsanleggene ved Lindesnes og i Oslo. GE Healthcare AS har en årlig omsetning på ~10 milliarder kroner og bidrar til 2 prosent av fastlandseksporten

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også