Nykodes avtale med Regeneron nådde ikke opp i prisutdeling

European Lifestars Awards ble avholdt på mandag. Nykode Theurapeutics og Regeneron var nominert for sin avtale i kategorien «Deal of the year» for avtaler med verdi over 500 millioner euro.
TAPTE: Agnete Fredriksen og Nykode nådde ikke opp i European Lifestars Awards denne gangen, ettersom juryen mente avtalen deres med Regeneron ikke var den verdige vinneren. | Foto: Anne Grete Storvik
TAPTE: Agnete Fredriksen og Nykode nådde ikke opp i European Lifestars Awards denne gangen, ettersom juryen mente avtalen deres med Regeneron ikke var den verdige vinneren. | Foto: Anne Grete Storvik

Nykode og Regeneron skulle representere Norden i kategorien årets avtale, der avtaler til en verdi over 500 millioner euro var nominert. Nykode- og Regeneron-avtalen endte til slutt opp på en delt sisteplass sammen med finalisten fra middelhavsregionen, som var en avtale mellom det spanske selskapet Almirall og det kinesiske selskapet Simcere Pharmaceutical.

Nykode og Almirall fikk begge fem poeng av juryen. Vinneren, avtalen mellom britiske Amphista Theurapeutics og tyske Merck, fikk ti poeng av juryen.

Avtalen mellom Amphista og Merck var på 39 millioner euro til FoU-arbeid til å begynne med, og har en potensiell ramme på 893,5 millioner euro. Amphista jobber med målrettet nedbrytning av proteiner som kreftterapi. Merck og Amphista skal sammen utvikle en lite moklekyl for nedbrytning av protein som skal se på tre kreft-indikasjoner.

Fra Sentral-Europa var tyske Heidelberg Pharma og avtalen de har gjort med kinesiske Huadong Medicine representert, og de endte opp med seks poeng. New Amsterdam Pharma og avtalen deres med italienske Menarini Group er finalisten fra Benelux, som endte med åtte poeng.

Juryens kriterier var:

  • Hvor unik eller ny strategien, vilkårene eller strukturen bak avtalen var,
  • Nivået av verdiskapning i avtalen/størrelsen på avtalen
  • Partnerens styrke/Lagene bak partnerskapet og avtalen
  • Potensialet for at avtalen kan lede til noe «game changing» innen det neste året,
  • Og hvor godt det har blitt prestert etter avtalen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også