HOD og KS inngår avtale om digital samhandling og helseteknologi

KS skal lage et veikart for nasjonale løsninger for e-helse i kommunesektoren. 
KOORDINERING: – Skal digitaliseringen være vellykket er det viktig at aktiviteter for innføring blir prioritert og koordinert i fellesskap, sier helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap). | Foto: Javad Parsa/NTB
KOORDINERING: – Skal digitaliseringen være vellykket er det viktig at aktiviteter for innføring blir prioritert og koordinert i fellesskap, sier helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap). | Foto: Javad Parsa/NTB

Regjeringen og KS inngår en samarbeidsavtale om digitalisering i helse- og omsorgstjenestene. 

Avtalen handler om hvordan Helse- og omsorgsdepartementet (HOD) og KS skal legge til rette for at digitale løsninger og helseteknologi blir prioritert og er koordinert i fellesskap mellom departementet og KS, skriver HOD i en pressemelding. 

Nasjonal helse- og samhandlingsplan påpeker at det er aktørene selv som har hovedansvaret for digitalisering, og helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap) viser til at mye av digitaliseringen skjer i landets 357 kommuner. 

– Dette har vi lagt til rette for med helseteknologiordningen, som en rekke kommuner har benyttet seg av. Derfor er det også viktig for oss å ha med KS på laget, sier Kjerkol i meldingen. 

Ifølge avtalen skal KS lage et felles veikart med ambisjoner, planer og prioriteringer for innføring av nasjonale løsninger for e-helse i kommunal sektor.

– Skal digitaliseringen være vellykket er det viktig at aktiviteter for innføring blir prioritert og koordinert i fellesskap, sier Kjerkol.

– At KS lager et slikt veikart med tydelige prioriteringer passer svært godt med e-helsestrategien til regjeringen som nettopp går ut på å teste ut smått og skalere opp det som fungerer. Her kan KS bidra til å gi drahjelp og oppmerksomhet til det som går bra, sier helse- og omsorgsministeren. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også