Styret i Helse Midt-Norge går videre med Helseplattformen i Møre og Romsdal

Til tross for at styret i Helse Møre og Romsdal ønsket å utsette innføringen av Helseplattformen, har styret i Helse Midt-Norge nå satt ned foten. Innføringen skal skje våren 2024.
«KREVENDE»: Styreleder i Helseplattformen Odd Inge Mjøen i Helse Midt Norge RHF sier situasjonen er krevende. | Foto: Helse Midt-Norge RHF
«KREVENDE»: Styreleder i Helseplattformen Odd Inge Mjøen i Helse Midt Norge RHF sier situasjonen er krevende. | Foto: Helse Midt-Norge RHF

Under styremøtet onsdag vedtok styret i Helse Midt-Norge at det ikke blir noen utsettelse av innføringen av Helseplattformen i Helse Møre og Romsdal, slik helseforetakets styre vedtok at de ønsket i forrige uke.

Det skriver Adresseavisa.

– Dette er krevende, både for styrene i de enkelte helseforetak og ledelsene i helseforetakene, men det er nødvendig at vi står sammen og jobber sammen videre for en helhet for pasientene og innbyggerne i Midt-Norge, sier styreleder Odd Inge Mjøen i Helse Midt-Norge, ifølge Adresseavisa.

«Styret i Helse Midt-Norge ber administrerende direktør iverksette tiltak som skal legge til rette for å opprettholde opprinnelig innføringsplan med mulige tilpasninger, samtidig som pasientsikkerheten ivaretas», ifølge lokalavisa fra Trondheim.

Styret i Helse Møre og Romsdal vedtok forrige torsdag at de ikke ønsket å innføre Helseplattformen som planlagt våren 2024. Det er imidlertid Helse Midt-Norge som avgjør hvorvidt de får utsette innføringen. 

Ifølge Helse Møre og Romsdal er det stor risiko for feil eller manglende medisinering av pasienter, utrygg og lite hensiktsmessig arbeidsflyt i radiologi og manglende dokumentasjon av helsehjelp og svikt i kommunikasjon mellom ulike ledd i behandlingen, dersom de innfører Helseplattformen i april, skriver NRK.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også