Styret i Helse Møre og Romsdal vil utsette innføringen av Helseplattformen

Helse Møre og Romsdal mener risikoen vil bli lavere om de venter med innføring av Helseplattformen til 2026. Styreleder Ingve Theodorsen sier Helse Midt-Norge må avgjøre hvor lenge de kan utsette.
UTSETTER: Styret i Helse Møre og Romsdal har fulgt administrerende direktør Olav Lødemels anbefaling, og ønsker nå å utsette innføringen av Helseplattformen. | Foto: Helse Møre og Romsdal
UTSETTER: Styret i Helse Møre og Romsdal har fulgt administrerende direktør Olav Lødemels anbefaling, og ønsker nå å utsette innføringen av Helseplattformen. | Foto: Helse Møre og Romsdal

Det skriver NRK.

Mandag ble det klart at administrasjonen i Helse Møre og Romsdal (HMR) ønsket å utsette innføringen fordi de mente det er uforsvarlig å innføre journalsystemet som planlagt til april neste år.

Styreleder Ingve Theodorsen sier de nå skal se på alle muligheter for å begrense konsekvensene av utsetting:

– Det eneste vi kjenner godt nok er de økonomiske konsekvensene av å utsette. Og det skremmer i alle fall meg. Alt jeg ber om er at vi nå snur hver eneste stein for å redusere kostnadene, sier han ifølge NRK.

Det er Helse Midt-Norge som avgjør hvorvidt de Helse Møre og Romsdal får utsette innføringen.

Ifølge helseforetaket er det stor risiko for feil eller manglende medisinering av pasienter, utrygg og lite hensiktsmessig arbeidsflyt i radiologi og manglende dokumentasjon av helsehjelp og svikt i kommunikasjon mellom ulike ledd i behandlingen, dersom de innfører Helseplattformen i april, skriver NRK.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også