Ny konsulent-policy på vei til Helseplattformen

Helseplattformens styre skal sikre at de ikke bryter anskaffelsesregelverket når de bruker konsulenter i fremtiden.
STYRELEDER: Ingvill Kvernmo er styrleder i Helseplattformen. Hun fikk rollen tidligere i november.
STYRELEDER: Ingvill Kvernmo er styrleder i Helseplattformen. Hun fikk rollen tidligere i november.

Etter å ha brukt større summer enn det som var utlyst på anbud på konsulenttjenester fra EY i fjor sommer, har styret i Helseplattformen nå satt seg et mål om å ikke bryte med anskaffelsesregelverket i fremtiden.

Styret fastslo i august i fjor at «lovbrudd er uakseptabelt og skal ikke forekomme», og ba samtidig om at det «snarest» ble utarbeidet nye saksbehandlingsrutiner for selskapet for å hindre nye lovbrudd, skriver lokalavisen Tidens Krav.

Derfor skal det nå innføres en ny «policy» som skal styrebehandles neste uke: 

– Denne policyen skal sammen med nærmere prosedyrer sikre at HP AS opptrer i samsvar med grunnleggende prinsipper om konkurranse, likebehandling mellom leverandører, forutberegnelighet, etterprøvbarhet og forholdsmessighet og sikre at HP AS alltid opptrer i samsvar med god forretningsskikk og sikrer høy forretningsetisk standard i den interne saksbehandlingen, heter det i policyen som skal legges fram for styret i Helseplattformen, gjengitt av Tidens Krav.

Det var Adresseavisa som avslørte at konsulenttjenestene fra EY hadde blitt overgått. Det var blant annet en rammeavtale med ramme på 150 millioner kroner over fem år. Etter fem år var regningen på 311 millioner kroner. Dette var å regne som en ulovlig anskaffelse, og Helseplattformen kunne mottatt et gebyr, bortsett fra at fristen til å klage til Kofa hadde gått ut.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også