Ni nye kommuner har tatt i bruk Helseplattformen

Nå er det 19 kommuner som sammen med St. Olavs hospital bruker Helseplattformen. 
FLERE KOMMUNER KOBLET PÅ: – Det er en formidabel innsats som ligger bak innføringen av Helseplattformen i de ni kommunene, sier konstituert direktør for Helseplattformen, Trond Utne. | Foto: Helseplattformen
FLERE KOMMUNER KOBLET PÅ: – Det er en formidabel innsats som ligger bak innføringen av Helseplattformen i de ni kommunene, sier konstituert direktør for Helseplattformen, Trond Utne. | Foto: Helseplattformen

Fredag kveld bekreftet hver av de ni kommunene at de var ferdige med å legge over alle sine pasienter (korttids- og langtidspasienter og brukere) og kliniske data i Helseplattformen. 

Helseplattformen, den felles journalløsningen som skal innføres i hele Helse Midt-Norge, omfatter både sykehus og kommuner. 

Med de nye kommunene påkoblet er det i alt 19 kommuner som sammen med St. Olavs hospital bruker Helseplattformen. Til sammen benytter nå nærmere 34 000 ansatte i helsetjenesten i Midt-Norge den felles journalløsningen, skriver Helseplattformen i en pressemelding. 

34 kommuner har til nå enten tatt i bruk Helseplattformen eller inngått avtale om å ta den i bruk. Disse kommunene dekker 75 prosent av innbyggerne i Midt-Norge. 

– Det er en formidabel innsats som ligger bak innføringen av Helseplattformen i de ni kommunene Molde, Kristiansund, Hustadvika, Aukra, Fjord, Sula, Vestnes, Rauma og Rindal. Jeg er stolt av arbeidet som er utført både ute i kommunene og i teamene våre i Helseplattformen for å forberede denne store overgangen, sier Trond Utne, konstituert administrerende direktør i Helseplattformen, i en pressemelding. 

Innføringen av Helseplattformen har møtt massiv motstand hos både fagfolk og IT-miljøene, og innføringen ved St.Olavs Hospital har vært preget av store problemer. Etter planen skal Helseplattformen innføres ved sykehus og 65 kommuner, inkludert alle fastlegene, i hele Midt-Norge.

  • Helseplattformen AS er eid med 60 prosent av Helse Midt-Norge RHF, som et datterselskap i Helse Midt Norge-foretaksgruppen (konsern), 24,7 prosent av Trondheim kommune samt 15,3 prosent av øvrige kommuner. Det er tatt høyde for flere eiere etter hvert som flere kommuner utløser sine opsjonsavtaler.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også