Helseplattformen skal kjøpe juridiske tjenester for 30 millioner kroner de to neste årene

Rammeavtalen som Sykehusinnkjøp skal inngå på vegne av Helseplattformen i Helse Midt-Norge, har en anslått verdi på 30 millioner kroner. 
JURIDISKE TJENESTER: Trond Utne er konstituert direktør i Helseplattformen. | Foto: Hemit
JURIDISKE TJENESTER: Trond Utne er konstituert direktør i Helseplattformen. | Foto: Hemit
Aleksander Simonsen Losnegård (ADVOKATWATCH) og Anne Grete Storvik

Det går frem av en kunngjøring fra Sykehusinnkjøp, som ønsker å inngå avtale med én totalleverandør av tjenestene. 

Anslått verdi på den to år lange avtalen er 30 millioner kroner. 

Det er snakk om juridisk rådgivning og kvalitetssikring knyttet til både enkeltspørsmål og større utredningsarbeid, samt bistand i eventuelle klage- og tvistesaker, inkludert forhandlinger og prosedyre, ifølge kunngjøringen. 

«Oppdragsgiver har til enhver tid løpende behov for juridisk bistand i forbindelse med organisasjonenes virksomhet. Selv om dette behovet i relativt stor grad dekkes av interne ressurser, vil det være behov for ekstern bistand ved for eksempel manglende kapasitet eller kompetanse», heter det fra Sykehusinnkjøp. 

Offentlige anskaffelser, kontraktsrett, helserett, selskapsrett, erstatningsrett og forvaltningsrett er noen av rettsområdene som den juridiske bistanden skal omfatte.

Innføringen av Helseplattformen er som kjent i hardt vær. Det er et drøyt år siden Helseplattformen først ble tatt i bruk i Midt-Norge og innføringen har vært preget av store problemer. En ekstern evaluering av innføringen av Helseplattformen ved St. Olavs hospital som forelå i august, konkluderer blant annet med ansvarspulverisering, utilstrekkelig testing og mangelfulle forberedelser for drift og vedlikehold. I en pressemelding konkluderes det med at rapporten er en «dokumentasjon av kjente forhold og problemstillinger

Den felles løsningen for elektronisk pasientjournal for primær- og spesialisthelsetjenesten i helseregion Midt-Norge er basert på teknologi fra det amerikanske selskapet Epic. 

Det felles pasientjournalsystemet, som er ment å skulle omfatte alle sykehus og kommuner i regionen, var prissatt til 3,7 milliarder kroner. Prislappen nå er antydet til minst 6,4 milliarder kroner, ifølge Aftenposten. 

Kontrakten med Epic hadde en verdi på 1,2 milliarder kroner ved signering i 2019. Helse Midt-Norge budsjetterte da totalkostnadene for hele gjennomføringen til 3,3 milliarder kroner.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også