Vet ikke hvor mye Helseplattformen-regningen vil ende på

Helseminister Ingvild Kjerkol sier hun ikke har noe tall på hva den endelige regningen for Helseplattformen vil bli. 
PRISLAPP? Ingvild Kjerkol (Ap) sier til Aftenposten at de per i dag ikke har noe tall på hva Helseplattformen vil koste. | Foto: Foto: Hanna Johre / NTB
PRISLAPP? Ingvild Kjerkol (Ap) sier til Aftenposten at de per i dag ikke har noe tall på hva Helseplattformen vil koste. | Foto: Foto: Hanna Johre / NTB

Aftenposten har spurt helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) hvor mye det vil koste å få det omstridte pasientjournalprosjektet på plass i helseregion Midt-Norge. Kjerkol sier de ikke har noe tall i dag. 

– Det er noe Helse Midt-Norge må skaffe seg oversikt over og håndtere fortløpende, sier hun. Kjerkol vet eller ikke hvor mye penger som kan brukes på prosjektet før hun vil sette foten ned, skriver Aftenposten.

Den felles løsningen for elektronisk pasientjournal for primær- og spesialisthelsetjenesten i helseregion Midt-Norge er basert på teknologi fra det amerikanske selskapet Epic. De vant anbudet som eneste gjenværende leverandør etter at Cerner trakk seg fra anbudskonkurransen i 2018.

Det felles pasientjournalsystemet, som er ment å skulle omfatte alle sykehus og kommuner i regionen, var prissatt til 3,7 milliarder kroner. Prislappen nå er antydet til minst 6,4 milliarder kroner, ifølge Aftenposten. 

Kontrakten med Epic hadde en verdi på 1,2 milliarder kroner ved signering i 2019. Helse Midt-Norge budsjetterte da totalkostnadene for hele gjennomføringen til 3,3 milliarder kroner.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også