Investeringene i Helseplattformen har passert 2,7 milliarder kroner

Helseplattformens gjeld øker, men årsresultatet for 2022 er innenfor budsjett og etter planen, ifølge selskapet. 
I MINUS: Helseplattformens resultater for 2022 er innenfor budsjett med en tilfredtillende likviditet, skriver selskapet og styreleder Helge Garåsen i årsrapporten. | Foto: Ole Martin Wold / NTB
I MINUS: Helseplattformens resultater for 2022 er innenfor budsjett med en tilfredtillende likviditet, skriver selskapet og styreleder Helge Garåsen i årsrapporten. | Foto: Ole Martin Wold / NTB

Ved utgangen av 2022 var Helseplattformens gjeld på over 3,4 milliarder kroner, en økning fra i overkant av 2,6 milliarder kroner i 2021, viser årsregnskapet. 

Totale investeringer var ved årets slutt på i overkant av 2,7 milliarder kroner. 

Helseplattformens driftsinntekter var på nær 427 millioner kroner, men det offentlig eide selskapet endte med et årsresultat før skatt på minus 77,6 millioner kroner. 

«Selskapets likviditet har vært tilfredstillende og resultater for 2022 er innenfor selskapets budsjetter og i henhold til den finansieringsplanen som er etablert for selskapet», skriver Helseplattformen i årsrapporten. 

Helseplattformen AS er eid med 60 prosent av Helse Midt-Norge RHF, som et datterselskap i Helse Midt Norge-foretaksgruppen (konsern), 24,7 prosent av Trondheim kommune samt 15,3 prsent av øvrige kommuner. Det er tatt høyde for flere eiere etter hvert som flere kommuner utløser sine opsjonsavtaler. 

Helge Garåsen, styreleder i Helseplattformen, kommenterer til mn24 at selskapet er der de skal være, og at de sannsynligvis vil greie å holde seg innefor opprinnelig budsjett som er på 3,7 milliarder kroner. Han peker imidlertid på at det vil påløpe en god del kostnader når det kommer til aktørene som skal kobles på plattformen fremover. 

Helseplattformen har 308 ansatte. 

  • Helseplattformen er det første felles journalsystemet som omfatter både kommune- og velferdstjenester og sykehus i Norge, og ble satt i drift ved St.Olavs hospital i midten av november. Det er integrert med mer enn 100 systemer og nasjonale løsninger. Journalløsningen leveres av amerikanske Epic. IBM Norge har levert identitets- og tilgangsstyringen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også