Helseplattformen-regningen kan bikke fem millarder kroner

Den reelle kostnaden for Helseplattformen kan bli langt høyere enn forespeilet. 
FELLES JOURNALSYSTEM: St.Olavs Hospital er så langt det eneste sykehuset i Helse Midt-Norge som har innført Helseplattformen. | Foto: Gorm Kallestad / NTB
FELLES JOURNALSYSTEM: St.Olavs Hospital er så langt det eneste sykehuset i Helse Midt-Norge som har innført Helseplattformen. | Foto: Gorm Kallestad / NTB
NTB, Anne Grete Storvik

Den felles journalløsningen for sykehus og kommuner i Helse Midt-Norge, Helseplattformen, skulle koste 3,7 milliarder kroner. Nå kan regningen bikke fem milliarder kroner, ifølge en beregning Aftenposten har gjort.

Aftenpostens beregning viser at den reelle regningen for plattformen ligger an til å passere 5,1 milliarder kroner. Prosjektet er rammet av enorme problemer og så langt har kun ti kommuner og ett sykehus tatt det i bruk.

Styret i Helse Midt-Norge vedtok forrige uke å utsette innføringen av journalsystemet Helseplattformen på de resterende sykehusene i Midt-Norge. 

Aftenposten skriver at avisen har forsøkt å få svar på hva innføringen av Helseplattformen ligger an til å koste. I Helse Midt-Norge sier de at de bare kan svare for kostnadsøkningene knyttet til sykehusene. Helseplattformen AS har ikke svart, men i stedet vist til delvis sladdede budsjettdokumenter.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Photo: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også