Frp vil pause videre innføring av Helseplattformen mens Riksrevisjonen gransker

Stortingsrepresentant Bård Hoksrud (Frp) ber helseministeren sette den videre implementeringen av Helseplattformen på vent. 
FRP-KRAV: Frps Bård Hoksrud krever at videre innføring av Helseplattformen pauses i påvente av Riksrevisjonens granskning. | Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
FRP-KRAV: Frps Bård Hoksrud krever at videre innføring av Helseplattformen pauses i påvente av Riksrevisjonens granskning. | Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

– Vil statsråden sørge for at videre implementering av Helseplattformen blir satt på pause nå som Riksrevisjonen har varslet gjennomgang av Helseplattformen i Midt-Norge?

Spørsmålet stilles i Stortinget av medlem i Helse- og omsorgskomiteen, Bård Hoksrud, som er helsepolitisk talsperson for Frp. 

Tirsdag ble det klart at Riksrevisjonen starter undersøkelser av Helseplattformen. Trondheims kommunerevisjon gjør det samme. Det er avdekket flere problemer med informasjonsflyten i Helse Midt-Norge etter at Helseplattformen ble tatt i bruk, og Hoksrud mener derfor man nå vente med å implementere journalsystemet videre. 

– Nå ser vi konsekvensene av Helseplattformen i form av redusert pasientsikkerhet og lite effektiv pasientbehandling. Derfor er det veldig bra at Riksrevisjonen nå har varslet gjennomgang av Helseplattformen i samarbeid med Trondheim kommunerevisjon, skriver han. 

– Frem til Riksrevisjonen har gjennomført sin gransking bør innføringen av Helseplattformen settes på vent, for å unngå flere alvorlige feil som følge av innføringen. 

Frp mener forøvrig at hele Helseplattformen bør skrotes, viser Hoksrud til i sitt skriftlige spørsmål, som så langt ikke er besvart av helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap).

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også