Stjørdal sier nei til Helseplattformen

Stjørdal kommune vil ikke innføre Helseplattformen. Møtene med alternative leverandører har gitt forsterket tro på at det finnes gode alternativer, heter det fra kommunedirektøren. 
VIL FINNE NY LEVERANDØR: Kommunedirektør Tor Jakob Reitan. i Stjørdal vil samarbeide med andre kommuner for å vurdere anskaffelse av et alternativt journalsystem. | Foto: Stjørdal kommune
VIL FINNE NY LEVERANDØR: Kommunedirektør Tor Jakob Reitan. i Stjørdal vil samarbeide med andre kommuner for å vurdere anskaffelse av et alternativt journalsystem. | Foto: Stjørdal kommune

Stjørdal kommune mener det i dag er en uakseptabel totalrisiko knyttet til Helseplattformen, og at det derfor er uaktuelt å bli medeier i journalsystemet på kort eller mellomlang sikt, heter det fra kommunedirektør Tor Jakob Reitan.

Markedsdialog med ni leverandører

Stjørdal og en rekke andre kommuner i Midt-Norge har de siste to årene gjennomført en markedsdialog med alternative leverandører til Helseplattformen. Kommunene har vært i dialog med ni konkurrenter til Helseplattformen, derilblant Dips, Tieto og Visma, har Reitan tidligere opplyst.

– Disse møtene ga oss både helse- og IT-faglig forsterket tro på at det finnes gode alternativer til Helseplattformen. Vi går derfor inn i et samarbeid med kommuner også utenfor Midt-Norge for å vurdere en anskaffelsesprosess. Vi har god tid, og tiden skal vi bruke aktivt, sier Reitan i en pressemelding. 

– Vi erkjenner at det er et stort behov for bedre journalløsninger i kommunene. Men det siste halvåret har på ingen måte styrket troen vår på at Helseplattformen er den beste løsningen for oss, snarere tvert imot, sier han.

Nasjonal samhandling

Han peker på at samhandling og datadeling må skje nasjonalt, og i henhold til EU-krav også internasjonalt om noen år. 

– Bare en liten andel av kommunene i landet vil benytte Helseplattformen. Det store flertallet utenfor Midt-Norge skal med andre ord også finne gode løsninger, og dette arbeidet ønsker vi å engasjere oss sterkere i, 

Helseplattformen er integrert med mer enn 100 systemer og nasjonale løsninger. Journalløsningen leveres av amerikanske Epic. IBM Norge har levert identitets- og tilgangsstyringen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også