Utbryter-kommuner i Trøndelag har dialog med ni journal-leverandører

Storkommunene Steinkjer og Stjørdal og fire andre trønderkommuner er i dialog med ni konkurrenter til Helseplattformen. 
Trønder-Avisa har intervjuet kommunedirektør Tor Jakob Reitan i Stjørdal kommune om Helseplattformen: – Det kan være smart å vurdere om det resten av landet gjør blir både billigere og mer brukervennlig, sier han. | Foto: Stjørdal kommune
Trønder-Avisa har intervjuet kommunedirektør Tor Jakob Reitan i Stjørdal kommune om Helseplattformen: – Det kan være smart å vurdere om det resten av landet gjør blir både billigere og mer brukervennlig, sier han. | Foto: Stjørdal kommune

Steinkjer, Stjørdal, Inderøy, Snåsa, Meråker og Frosta kommune har fått beskjed fra kommunesektorens organisasjon (KS) om at de kan la være å innføre Helseplattformen om de ønsker, skriver Trønder-Avisa.

– For oss var det en viktig avklaring. Det er det enkelte kommunestyre som bestemmer selv etter på vanlig måte kost/nytteanalyser, ut fra egne behov og økonomiske prioriteringer, sier kommunedirektør Tor Jakob Reitan i Stjørdal til Trønder-Avisa.

Kommunene er nå i dialog med ni aktuelle konkurrenter Helseplattformen, deriblant Dips, Tieto og Visma.

– Det blir møter med aktuelle leverandører i løpet av januar og februar, tanken er å ta en vurdering til våren om man skal si ja til Helseplattformen, eller si nei og derfra gå ut i en innkjøpsprosess hvor vi følger nøye med hva resten av landet gjør. Slik risikobildet ser ut nå, med Helseplattformen som en helhetlig løsning for sykehus, kommuner og fastleger, bør ingen være overrasket over at noen av oss ser etter alternativer, sier Reitan.

Lagt ut på Doffin

De seks kommunene utgjør nesten 15 prosent av Trøndelags befolkning. Stjørdal og Steinkjer har lagt ut en sak på anskaffelsesportalen Doffin for å undersøke alternativer til Helseplattformen, ifølge Trønder-Avisa. 

Reitan hevder overfor avisen at flere kommuner i Trøndelag og Møre som ennå ikke har vedtatt Helseplattformen, følger tett med på hva utbryter-kommunene foretar seg.

– Det kan være smart å vurdere om det resten av landet gjør blir både billigere og mer brukervennlig. Fordi vi kan ikke feile her – vi må ha motiverte ansatte med effektive verktøy dersom vi skal løse de formidable oppgavene vi står overfor innen helse- og omsorgssektoren.

Malvik avventer

Kommunene i Midt-Norge signerte i 2015 en samarbeidsavtale som innebærer at kommunene hadde mulighet til å tiltre Helseplattformen gjennom et offentlig-offentlig samarbeid. Avtalen ble fornyet i 2017, ifølge Trønder-Avisa. 

Stjørdal, Frosta og Meråker har i over ett år forsøkt i over ett år å finne alternative leverandører. Selbu og Tydal har ikke signert selve avtalen med Helseplattformen, men er i gang med forberedelser seg for å kunne tiltre, skriver avisa

Malvik har på sin side utsatt Helseplattformen og ønsker å se an situasjonen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper