Brann hos Kappa Bioscience førte til eksplosjon

Onsdag morgen brøt det ut en brann i et av bioteknologiselskapets laboratorier, som endte med en eksplosjon.
BRANN: Det brøt ut brann i laboratoriene til bioteknologiselskapet Kappa bioscience på Ullern i Oslo onsdag. | Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
BRANN: Det brøt ut brann i laboratoriene til bioteknologiselskapet Kappa bioscience på Ullern i Oslo onsdag. | Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
NTB/anne Grete storvik

To personer ble skadet i en eksplosjon på et laboratorium på Ullern i Oslo onsdag morgen. Én av dem ble sendt til Ullevål sykehus med store brannskader.

– Vi har suspendert all jobb som pågår der. Slik at politiet og Arbeidstilsynet kan gjøre jobben sin, sier daglig leder Kai Schröder i Kappa Biosciences til NRK.

Onsdag morgen brøt det ut en brann i et av deres laboratorier, som endte med en eksplosjon.

To personer var til stede i rommet da eksplosjonen skjedde. En av dem er sendt til sykehus med brannskader, og den andre fikk hjelp på Legevakt Vest.

Laboratoriet blir stengt på ubestemt tid.

Bioteknologiselskapet Kappa Bioscience AS ble grunnlagt i Oslo i 2006, og fikk amerikanske eiere i 2022. Selskapet produserer en kjemisk syntese av K2-vitaminet. 

Samarbeider for å finne årsak

Schröder sier de samarbeider med politi, brannvesen og Arbeidstilsynet om å finne ut av hvordan ulykken kunne skje.

– Det er en høy prioritet å gjennomgå det som skjedde, for så å se på rutinene og se hvilke grep vi kan ta for å forhindre at noe sånt kan skje igjen.

Brannvesenet har sikret lokalet, og politiet skal gjøre åstedsundersøkelser. Det er ikke fare for noen nå, opplyser politiet.

Hadde eksamen i samme lokale

Bygget, som ligger i Silurveien 2 på Ullern, er et større forretningsbygg. Flere firmaer med biokjemisk eller medisinsk aktivitet holder til der. Og både Oslo Met og UiO har eksamenslokaler der.

Flere medisinstudenter ved Oslo Met hadde eksamen i lokalet da eksplosjonen skjedde. 27 år gamle Imre Sveen var en av dem.

– I vår sal hørte vi smellet. Det rista litt. Det ga inntrykk, og du stoppet opp, sier han til VG.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også