Eksplosjon ved laboratorium i Oslo: Én til sykehus med store brannskader

Nødetatene rykket ut til melding om eksplosjon i Silurveien 2 i Oslo onsdag morgen. Det har også vært branntilløp, men brannen er nå slukket, ifølge politiet.
UTRYKNING: Nødetatene tilstede i Silurveien 2, et større kontorbygg som huser blant annet eksamenslokaler for Universitetet i Oslo og Legevakt Vest. | Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
UTRYKNING: Nødetatene tilstede i Silurveien 2, et større kontorbygg som huser blant annet eksamenslokaler for Universitetet i Oslo og Legevakt Vest. | Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Artikkelen er oppdatert 19.06.2024 kl 14:18

Politiets innsatsleder på stedet sier at to personer er skadet, melder Aftenposten.

– Det er ikke kjent hva slags stoffer som befinner seg på laboratoriet hvor det har vært brann, opplyser operasjonsleder Per-Ivar Iversen til pressen.

Det er foreløpig ukjent hvilket laboratorium det dreier seg om. Blant dem som har adresse i Silurveien 2 er Unilabs Laboratoriemedisin. 

– Vi har akkurat informert våre ansatte om at dette ikke har skjedd på våre laboratorier, sier administrerende direktør Kjetil Kollstad i Unilabs Laboratoriemedisin, til MedWatch.

Også legemiddelselskapet Xellia Pharmaceuticals holder til på adressen. Selskapets kommunikasjonsavdeling uttaler til MedWatch at det ikke har skjedd noe i lokalene knyttet til dere selskap. 

Byggets sprinkleranlegg har vært utløst, og en skadet person har blitt sendt til Ullevål sykehus med store brannskader. Bygget er evakuert, og situasjonen skal være under kontroll.

– Plutselig smalt og ristet det i hele bygget. Det var voldsomt. Jeg følte at taket skulle ramle ned, sier student Markus Rene Vindheim til Dagbladet.

Han hadde eksamen på tidspunktet eksplosjonen inntraff.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også