Roches fedmehåp gir betydelig vekttap i fase 1-studie

Den sveitsiske Novo Nordisk-konkurrenten kan viser til et gjennomsnittlig placebojustert vekttap på 18,8 prosent. 
FEDMESATSING: Roches fedmemiddel ble lagt til selskapets portefølje tidligere i år. | Foto: Roche
FEDMESATSING: Roches fedmemiddel ble lagt til selskapets portefølje tidligere i år. | Foto: Roche
Marketwire

Novo Nordisk har sett den sveitsiske konkurrenten Roche levere oppløftende studiedata for sin duale GLP-1/GIP CT-388, som har vist betydelig vekttap hos friske voksne med fedme sammenlignet med placebo i en fase 1-studie.

Vekttapet som ble oppnådd var klinisk meningsfylt med et gjennomsnittlig placebojustert vekttap på 18,8 prosent, opplyser Roche i en pressemelding torsdag morgen.

Ved uke 24 oppnådde 100 prosent av de behandlede deltakerne et vekttap på mer enn 5 prosent, 85 prosent oppnådde mer enn 10 prosent, 70 prosent oppnådde mer enn 15 prosent, og 45 prosent oppnådde et vekttap på mer enn 20 prosent.

– Resultatene er svært oppmuntrende for den videre utviklingen av CT-388 både når det gjelder fedme og type 2-diabetes, og understreker at det har potensial til å bli en av de beste behandlingene for varig vekttap og glukosekontroll», sier Levi Garraway, Chief Medical and Development Officer i Roche. 

CT-388, som i likhet med Novo Nordisks Ozempic injiseres én gang i uken, ble lagt til Roches portefølje tidligere i år i forbindelse med oppkjøpet av Carmot Theraputics til en verdi av 2,7 milliarder USD.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også