Griper inn med tvungen lønnsnemnd i Unio-streiken

Arbeids- og inkluderingsminister Tonje Brenna (Ap) griper inn med tvungen lønnsnemnd for å avslutte Unio-streiken.
GRIPER INN: Tonje Brenna (t.v.) og forhandlingsleder Guro Lind i Unio stat møttes onsdag morgen. Der sa Brenna at regjeringen griper inn med tvungen lønnsnemnd.. | Foto: Foto: Martin Solhaug Standa
GRIPER INN: Tonje Brenna (t.v.) og forhandlingsleder Guro Lind i Unio stat møttes onsdag morgen. Der sa Brenna at regjeringen griper inn med tvungen lønnsnemnd.. | Foto: Foto: Martin Solhaug Standa
NTB

– Nå er de samfunnsmessige konsekvensene så store at jeg ikke har noe annet valg enn å bryte inn med tvungen lønnsnemnd, sier Tonje Brenna.

Onsdag morgen holdt hun et kort møte med Unio og staten der hun varslet partene om lønnsnemnda.

– Terskelen for å bruke tvungen lønnsnemnd er, og skal være, høy. Det er partene som har ansvaret for å finne løsninger på arbeidskonflikter. Det har de ikke klart. Vi har fått løpende konsekvensvurderinger av streikeuttaket fra de deler av staten som er rammet. Følgene av streiken innebærer så alvorlige samfunnsmessige konsekvenser at vi nå ikke har noe annet valg enn å gripe inn, sier Brenna i en pressemelding.

Unio varslet mandag at streiken skulle trappes opp med 163 nye medlemmer onsdag slik at nesten 3500 medlemmer ville være i streik. Blant de nye som ble tatt ut i streik, er ansatte i politiet og Meteorologisk institutt.

Forhandlingsleder Guro Lind i Unio stat ber nå de streikende om å komme tilbake på jobb.

– Vi er skuffet over at regjeringen ikke har vist noen vilje til å komme oss i møte. Hele prosessen fra vi begynte lønnsforhandlingene, gjennom streiken og til nå, har vært preget av at regjeringen ikke har ønsket noe annet enn å presse oss på plass, sier Lind i en pressemelding.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også