EMA inngår avtale om å dele konfidensiell informasjon med koreansk myndighet

En avtale mellom EMA og koreanske MFDS åpner for utveksling av konfidensiell informasjon om legemidler, inspeksjoner, veiledning og lovgivning.
KONFIDENSIALITETSAVTALE: Avtalen mellom EMA og koreanske MFDS bygger videre på et tidligere samarbeid.
KONFIDENSIALITETSAVTALE: Avtalen mellom EMA og koreanske MFDS bygger videre på et tidligere samarbeid.
AV ULRICH QUISTGAARD

De europeiske legemiddelmyndighetene (EMA) har signert en konfidensialitetsavtale med det koreanske departementet for mat- og legemiddelsikkerhet (MFDS). Avtalen bygger videre på tidligere samarbeid under covid-19-pandemien.

Dette melder EMA.

Det nye internasjonale og regulatoriske partnerskapet mellom de to myndighetene bygger på EMAs tette samarbeid med MFDS under covid-19-pandemien, og den nye, mer formaliserte avtalen fokuserer på å dele informasjon om legemidler for diagnostisering, forebygging og behandling av både covid-19 og andre relaterte infeksjonssykdommer.

Avtalen gjør det mulig for partene å utveksle konfidensiell informasjon om legemidler som en del av deres regulatoriske og vitenskapelige prosesser. Dette omfatter konfidensiell informasjon om sikkerhet, kvalitet og effekt, samt informasjon om inspeksjoner, regulatorisk veiledning og lovgivning.

Ifølge EMA kan slike konfidensialitetsavtaler mellom myndigheter bidra til at man raskere kan håndtere problemer med global innvirkning, for eksempel legemiddelmangel, kvalitetsproblemer eller sikkerhetsspørsmål.

Konfidensialitetsavtalen, som trådte i kraft 25. april 2024, er gyldig på ubestemt tid og er også inngått med EU-kommisjonens direktorat for helse og mattrygghet, DG Sante, skriver danske MedWatch.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også