FDA utsetter beslutning om å godkjenne Eli Lillys Alzheimers-medisin

De amerikanske legemiddelmyndighetene (FDA) vil snakke med eksterne eksperter om sikkerhet og effekt før de går videre med prosessen med å godkjenne donanemab. 
UTSATT: Selskapet var klare for å lansere medisinen, men nå drøyer det før Eli Lilly-behandlingen kan få en eventuell godkjennelse. | Foto: Mike Blake
UTSATT: Selskapet var klare for å lansere medisinen, men nå drøyer det før Eli Lilly-behandlingen kan få en eventuell godkjennelse. | Foto: Mike Blake

FDA har utsatt beslutningen om å godkjenne Eli Lillys utprøvende behandling for pasienter med tidlig Alzheimers sykdom og vil avholde et møte med eksterne eksperter for å diskutere sikkerhet og effekt, opplyser selskapet fredag, skriver Reuters. 

Dette er den andre forsinkelsen i godkjenningen av donanemab, etter at Eli Lilly i fjor offentliggjorde data fra kliniske studier som ifølge selskapet viste at behandlingen er trygg og effektiv.

– Dette var definitivt uventet for oss, sier Anne White, president for Lilly Neuroscience, i et intervju, skriver Reuters. 

Hun påpeker at nyheten kom svært sent i vurderingsprosessen, og sa at selskapet hadde vært klar til å lansere legemiddelet. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også