Regjeringen lager Norges første stortingsmelding om gründere og oppstartsbedrifter

– Jeg ønsker meg flere norske enhjørninger og oppstartsbedrifter med ambisjoner om å bli størst i verden på det de driver med, sier næringsminister Jan Christian Vestre (Ap).
NY MELDING: Her presenterte Jan Christian Vestre Veikartet for helsenæringen. Neste år skal han legge frem en stortingsmelding om gründere og oppstartsbedrifter. | Foto: Anne Grete Storvik
NY MELDING: Her presenterte Jan Christian Vestre Veikartet for helsenæringen. Neste år skal han legge frem en stortingsmelding om gründere og oppstartsbedrifter. | Foto: Anne Grete Storvik

Regjeringen skal legge frem den aller første helhetlige stortingsmeldingen om gründere og oppstarsbedrifter neste år, skriver Nærings- og fiskeridepartementet (NFD) i en pressemelding.

Næringsminister Jan Christian Vestre ønsker at norske oppstartsbedrifter tar innover seg at de skal konkurrere i «verdensmesterskap» fremfor «kretsmesterskap»: 

– I Norge må vi bli like flinke til å heie på vekstskapere som på idrettsstjerner. Vi må også tenke større. Jeg ønsker meg flere norske enhjørninger og oppstartsbedrifter med ambisjoner om å bli størst i verden på det de driver med, sier næringsministeren i pressemeldingen.

– Gründere og oppstartsbedrifter spiller en helt avgjørende rolle for morgendagens næringsliv. Ikke bare for å skape arbeidsplasser og vekst, men også for å lykkes med grønn og digital omstilling og tilpasse seg et omskiftelig verdensbilde. Vi er helt avhengig av nytenking og innovasjon, og stortingsmeldingen blir et viktig skritt mot å gi gründerne den støtten og de ressursene de trenger for å blomstre i en raskt skiftende verden, sier Vestre.

NFD og Helse- og omsorgsdepartementet lanserte i august Veikartet for helsenæringen, som også omtaler vekstbedrifter i helsenæringen. I veikartet står det blant annet:

«Fremvekst av nyskapende vekstbedrifter innen helsenæringen kan bidra til nye produkter og tjenester i sektoren. Disse bedriftene bidrar også til spredning av ny kunnskap, nye konsepter og nye måter å løse ting på. Innovasjon Norge tilbyr virkemidler for oppstartsbedrifter som er relevante også for gründere i helsenæringen med vekstambisjoner.Virkemidlene omfatter både kapital, kompetanse,rådgivning og nettverk. Oppstartsordningene har til hensikt å finansiere tidlig markedsorientering og kommersialisering frem til konkurransedyktige bedrifter i markedet».

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Photo: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper