Novartis vil flytte radioaktivt legemiddel fremover i linjene – FDA ber om overlevelsesdata

Pluvictos plan er å behandle prostatakreft-pasienter før de får cellegift. etter lovende resultater fra en studie presentert under ESMO. Planene må imidlertid vente til 2024.
Foto: Salvatore Di Nolfi/Keystone via AP)
Foto: Salvatore Di Nolfi/Keystone via AP)

En interim-analyse av fase 3-studien PSMAfore ble delt under ESMO i Madrid. 

Novartis kan vise til at Pluvicto, et av selskapets radiofarmasi-behandlinger, fører til en 57 prosent økning i progresjonsfri overlevelse (PFS) blant pasienter med prostatakreft med PSMA-utrykk. Pasientene har kreft med spredning, og har vist seg å være motstandsdyktig mot kastrasjon.

Det nye i PSMAfore-studien er at pasientene i behandlingsarmen blir gitt Pluvicto før de får taxan-basert cellegift. Novartis håper resultatene fra studien kan gjøre at dette blir en godkjent behandling for denne pasientgruppen, men skal ikke søke til FDA, de amerikanske legemiddelmyndighetene, før de har tydeligere data på totaloverlevelse (OS), som de trolig vil ha neste år.

Det skriver Fierce Pharma

FDA har uttrykt et ønske, spesielt innenfor prostatakreft, om at de ønsker tydeligere OS-data før de godkjenner en behandling.

– Vi er i et litt nytt territorium her, da FDA har gjort et skifte som påvirker alle kreftlegemidler, om at man må levere OS-data samtidig som man leverer PFS, sa administrerende direktør Vas Narasimhan i en investorsamtale i følge Fierce Pharma. 

Pluvicto solgte for 256 millioner dollar i årets tredje kvartal. Behandlingen er basert på betastråling fra isotopet Lutetium-177. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også