Beslutningsforum skal vurdere seks nye metoder

Tre av metodene som Beslutningsforum skal ta stilling til mandag handler om ny pris på behandlingen. 
SEKS METODER: Beslutningsforum og leder Terje Rootwelt, skal ta stilling til om seks nye metoder skal kunne tilbys i det offentlige helsevesenet. | Foto: HSØ
SEKS METODER: Beslutningsforum og leder Terje Rootwelt, skal ta stilling til om seks nye metoder skal kunne tilbys i det offentlige helsevesenet. | Foto: HSØ

Beslutningsforum for nye metoder skal behandle seks metoder på møtet, av disse er fem legemidler og én er i kategorien medisinsk utstyr, diagnostikk og tester: 

  • Triklosanbelagte suturer til forebygging av infeksjoner i operasjonsområde – en fullstendig metodevurdering.
  • Kaliumsitrat, kaliumhydrogenkarbonat (Sibnayal) til behandling av distal renal tubulær acidose (dRTA) hos voksne, ungdommer og barn fra ett år og eldre.
  • Krizotinib (Xalkori) som monoterapi til barn og ungdom (≥6 til <18 år) med:
    1. tilbakevendende eller refraktært systemisk ALK-positiv anaplastisk storcellet lymfom, eller
    2. tilbakevendende eller refraktær ALK-positiv ikke-resekterbar myofibroblastisk tumor.
  • Tafasitamab (Minjuvi) i kombinasjon med lenalidomid, etterfulgt av tafasitamab monoterapi, til behandling hos voksne pasienter med residiverende eller refraktært diffust storcellet B-cellelymfom (DLBCL) som ikke er kandidater for autolog stamcelletransplantasjon (ASCT) - ny pris.
  • Pegunigalsidase alfa (Elfabrio) til langsiktig enzymerstatningsbehandling hos voksne pasienter med en bekreftet diagnose av Fabrys sykdom (mangel på alfa-galaktosidase) - ny pris.
  • Buprenorfin (Subutex, depotinjeksjonsvæske) til substitusjonsbehandling ved opioidavhengighet, i sammenheng med medisinsk, psykologisk og sosial behandling hos voksne over 18 år, som har samtykket til behandling av sin opioidavhengighet – ny pris.

Nye metoder er et felles system der de regionale helseforetakene beslutter hvilke metoder som kan tilbys i spesialisthelsetjenesten. Beslutningsforum tar stilling til metodene i jevnlige møter, og forumet utgjøres av de fire direktørene for de regionale helseforetakene. Leder er Terje Rootwelt, som er administrerende direktør for Helse Sør-Øst. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også