Dette sier Sveriges Astrazenca-sjef om Russland-eksporten

Per Alfredsson, Astrazenecas toppsjef i Sverige, svarer om selskapets milliardeksport til Russland. Astrazeneca står for 97 prosent av Sveriges eksport til Russland.
EKSPORTMILLIARDER: – Det viktig å si at legemidler er unntatt fra sanksjonene og de import- og eksportrestriksjonene som er innført. Vi følger alle regler som gjelder, sier Per Alfredsson. | Foto: Astrazeneca
EKSPORTMILLIARDER: – Det viktig å si at legemidler er unntatt fra sanksjonene og de import- og eksportrestriksjonene som er innført. Vi følger alle regler som gjelder, sier Per Alfredsson. | Foto: Astrazeneca

Tidligere i år kom det frem at Astrazeneca øker sin eksport til Russland, og selskapet står for nær hele Sveriges eksport til landet. I januar måned eksporterte Astrazeneca varer til Russland for over 1,1 milliarder svenske kroner. Dette utgjør 97 prosent av Sveriges eksport til landet. 

Astrazenecas toppsjef i Sverige, Per Alfredsson avviser, i et intervju med Life Science Sweden, at selskapet tjener penger på krigen og understreker at selskapet fordømmer invasjonen.

– For det første er det viktig å si at legemidler er unntatt fra sanksjonene og de import- og eksportrestriksjonene som er innført. Vi følger alle regler som gjelder. Dette handler om å levere medisiner til pasienter i Russland. Jeg håper at de fleste forstår at det er vårt mål at pasientene, som i mange tilfeller har kreft, skal fortsette å få medisinene sine, sier Alfredsson. 

– Som selskap har vi vært tydelige på at vi fordømmer invasjonen, sier han til Life Science Sweden.

Alfredsson tok over som Senior vice president, Global biologics operations, for selskapet i januar, og ble leder for 7800 ansatte i Södertälje, Stockholm og Göteborg.

I forbindelse med den siste kvartalsrapporten kunngjorde Astra Zenecas ledelse at selskapet vil starte hele 30 fase 3-studier bare i år. 

– Det er en febrilsk aktivitet i selskapet, sier Alfredsson. 

– Det er veldig morsomt når forskningen vår gjør at vi er i denne posisjonen, og tenk om vi senere kan ta behandlingen hele veien til pasienten. Det blir veldig god stemning av det, selv om det er mye å gjøre. Jeg var med for 15 år siden, da vi ikke hadde en like sterk pipeline, og det var ikke like morsomt, sier han til Life Science Sweden. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også