Gjøvik-ordføreren mener sykehuset i regionen kan brukes av helsenæringen når Mjøssykehuset er oppe og står

– Med bakgrunn i det industrimiljøet vi har i Gjøvikregionen mener jeg det ligger til rette for at vi kan skape nye, kunnskapsbaserte og lønnsomme arbeidsplasser, skriver ordfører Torvild Sveen (Sp).
VIL GJENBRUKE SYKEHUS: Ordfører Torvild Sveen (Sp) i Gjøvik mener sykehuset i Gjøvik kan brukes av aktører i helsenæringen når Mjøssykehuset tar over pleieansvaret i regionen. | Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
VIL GJENBRUKE SYKEHUS: Ordfører Torvild Sveen (Sp) i Gjøvik mener sykehuset i Gjøvik kan brukes av aktører i helsenæringen når Mjøssykehuset tar over pleieansvaret i regionen. | Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

«Gjøvik har Innlandets fremste helseutdanningsmiljø, og har det klart største medisinske fagmiljøet for ulike utdanninger på universitetsnivå.»

Det skriver Torvild Sveen (Sp), ordfører i Gjøvik, i et debattinnlegg i Oppland Arbeiderblad.

Svven mener mye ligger til rette for at Gjøvik kan være en region man kan bygge helsenæring i, sett i lys av nærings- og helseministernes fremleggelse av Veikart for helsenæringen.

«Med bakgrunn i det industrimiljøet vi har i Gjøvikregionen mener jeg det ligger til rette for at også vår region kan skape nye, kunnskapsbaserte og lønnsomme arbeidsplasser. Dette vil bidra til økt verdiskaping for norsk økonomi.», skriver Sveen.

«Når vi skal se på hva sykehuset på Gjøvik kan brukes til etter at Mjøssykehuset tas i bruk, mener jeg de laboratorier og annen infrastruktur som er egnet for testing og pilotering kan brukes i et slikt arbeid. På sikt kan også Gjøvik være en arena for et eget testsenter for helsesektoren.», skriver ordføreren. 

Regjeringen besluttet i sommer å si ja til nytt Mjøssykehus lokalisert i Moelv i Innlandet.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også