Sykehusinnkjøp: – Ingen grunn til å vente med å innføre miljøkrav

– Selv om regelendringene ikke trer i kraft før 1. januar 2024, så er det ingen grunn til å vente, sier administrerende direktør Bente Hayes. 
HASTER: Bente Hayes, administrerende direktør i Sykehusinnkjøp HF, mener det haster å innføre miljøtiltak, og vil derfor ikke vente til 1. januar 2024 med å stille krav til leverandørene sine. | Foto: Sykehusinnkjøp HF
HASTER: Bente Hayes, administrerende direktør i Sykehusinnkjøp HF, mener det haster å innføre miljøtiltak, og vil derfor ikke vente til 1. januar 2024 med å stille krav til leverandørene sine. | Foto: Sykehusinnkjøp HF

Fredag 4. august ble det klart fra Næringsdepartementet at de har vedtatt miljøkrav i offentlige anskaffelser. Departementet har, etter en høring, kommet frem til tiltaket flest høringsinstanser ønsket seg. Formuleringen blir som følger:

«På områder med ikke uvesentlig miljøbelastning skal oppdragsgiver enten stille miljøkrav til ytelsen, eller vekte miljøhensyn med minimum 30 prosent. Bruken av miljøkrav og vekting av miljøhensyn kan også kombineres.»

Lovgivningen trer i kraft etter nyttår. Ifølge Bente Hayes vil ikke Sykehusinnkjøp HF være så sene med å innføre denne måten å prioritere på.

– Selv om regelendringene ikke trer i kraft før 1. januar 2024, så er det ingen grunn til å vente. Ekstremværet vi har sett i sommer, både i Norge og mange andre steder i verden, viser oss at det haster. Dette er en måte vi i Sykehusinnkjøp HF kan bidra på. Vi skal fortsette vårt gode arbeid og intensivere systematikken i arbeidet, sier hun i en pressemelding.

Hun forteller at Sykehusinnkjøp i dag allerede tenker på miljø i handelen:

– Vi har et medlemskap og rapporterer inn til Etisk Handel Norge, og rapportering om samfunnsansvar i Spesialisthelsetjenestens årlige rapport, som begge bidrar til å holde oss på tå hev, sier Hayes.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også