Britisk milliardær tiltalt for innsidehandel i biotek-selskaper

Hegdefond-eier Joe Lewis skal ha misbrukt innsideinformasjon fra Solid Biosciences og Mirati Therapeutics. 
TILTALT: Joe Lewis må møte SEC i retten etter anklager om innsidehandel i to bioteknologiselskaper. | Foto: AP Photo/Mary Altaffer/NTB
TILTALT: Joe Lewis må møte SEC i retten etter anklager om innsidehandel i to bioteknologiselskaper. | Foto: AP Photo/Mary Altaffer/NTB

Det amerikanske børs- og finanstilsynet SEC tok i forrige uke ut tiltale mot den britiske milliardæren Joe Lewis, eier og grunnlegger av Tavistock-gruppen og eier av en kontrollerende andel av London-fotballlaget Tottenham Hotspur.

Tiltalen omhandler innsidehandel i to bioteknologi-selskaper: Solid Biosciences og Mirati Therapeutics.

Det skriver E24 og Bloomberg.

Lewis ble storeier i Solid Bioscience i 2018, da biotek-selskapet var på jakt etter penger, og delte dermed innsideinformasjon med Lewis om resultater fra en klinisk studie som ikke var offentlig informasjon.

Lewis skal ha brukt denne informasjonen til å be kjæresten sin kjøpe aksjer i Solid Bioscience, som førte til at hun investerte 700 000 dollar i selskapet, skriver SEC.

Når nyheten om den kliniske studien kommer ut sitter kjæresten igjen med en 118 prosent gevinst. Det tilsvarer 8,5 millioner kroner med dagens valutakurs, skriver E24.

Også to privatflypiloter i Lewis’ stab er anklaget for innsidehandel. De skal ha tjent penger både på Solid Bioscience og Mirati Therapeutics, et kreftselskap hvor Lewis var blant de største eierne. Pilotene skal ha fått låne 500 000 dollar hver for å investere i selskapet, etter at Lewis ba dem «kjøpe så mange Mirati-aksjer som de kan».

En ansatt ved Lewis’ hedgefond skal også ha fått nys i innsideinformasjon i en klinisk studie en måned tidligere enn tiltenkt fra Miratis side

Også kjæresten til Lewis skal ha fått instrukser om hvordan investere i Mirati basert på informasjon som ikke var tilgjengelig for offentligheten.

Advokatene til de to pilotene har ikke kommentert saken overfor Bloomberg. Den tidligere kjæresten er ikke kriminelt tiltalt i saken, men hun er saksøkt av SEC. Advokaten hennes har heller ikke kommentert søksmålet, ifølge E24.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også